Дончева: Когато се налага, ще удрям по масата

OFFNews 28 октомври 2016 в 22:35 4308 3

Когато се налага, ще удрям по масата. Когато се налага, ще го караме со кротце со благо. Това заяви пред БНТ лидерът на "Движение 21" и кандидат за президент на партията Татяна Дончева. 

Съдебната система е подчинена на мутрите и мафията. Това е в основата на усещането у гражданите, че в държавата няма справедливост, посочи Дончева.

Тя е категорична, че президентът трябва да избира главния прокурор, защото след това ще може да понесе отговорността.

Ако главният прокурор бъде оставен в сегашната лобистка система, той само ще оправдава, че системата е виновна за неговите действия. Личният залог е изключително важен, коментира Дончева. 

Ние искаме българинът да има лично достойнство. Не искаме българинът да бъде притискан и малтретиран. Мерките за това минават през културата, образованието и социалните придобивки. Трябва да има едно разпределяне на държавния бюджет, за да може всеки гражданин да получава гарантиран минимален доход. Ако бях президент, нямаше да наложа вето на бюджета без предупреждение, подчерта Дончева.

"Аз познавам политическата джунгла в България. Не мисля, че някой нов човек ще успее да се оправи в тази джунгла. Аз съм категорично против "задкулисието" и това е ясно от повече от 15 години. Знам кой стои в това "задкулисие". Атаките срещу мен от определени медии показват, че вървя в правилната посока", допълни тя.

Дончева коментира и нападките за работата ѝ в "Мултигруп". 

Това беше през 1992 - 1993 г. Тогава за "Мултигруп" работеше стопанският елит, нямаше как да знам как ще стане по-късно, каза тя. 

На въпрос на чия подкрепа ще разчита, ако стигне до балотаж, Дончева отговори, че ще разчита на гражданите.

В БСП управлява олигархичното крило и много симпатизанти не харесват това. Те могат да ме подкрепят. С десницата имаме допирни точки за съдебната система. Няма да се договарям нито с БСП, нито със сегашното управляващо крило на РБ, което е част от правителството, нито с ДПС, категорична беше Дончева.

На въпрос относно вижданията си за външната политика Дончева посочи, че е убеден българофил.

Наясно съм, че във външната политика не трябва да се перчим и да показваме мускули. Там трябва да сме по-меки. Със сигурност трябва да използваме контактите на Симеон Сакскобургготски. Ние с Минчо Спасов ще бъдем творчески екип, който познава в детайли всички проблеми в държавата. Гражданите познават моите възможности в дебати и страха на някои от моите опоненти, каза още Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12114

3

Вики

29.10 2016 в 02:29

Няма ли читав психиатър, който да постави точна диагноза на тази нещастница.

13056

1

Какавидков

29.10 2016 в 00:02

Смешки