ДЕОС ще подкрепи Трайков за президент

OFFNews 31 октомври 2016 в 11:50 8160 6

ДЕОС подкрепя Трайчо Трайков за президент, съобщиха от партията. Решението е взето чрез специална процедура, наречена тест "за презигодност". 

С негова помощ прекарахме възгледите и качествата на основните петима претенденти: Цецка Цачева, Румен Радев, Ивайло Калфин, Татяна Дончева и Трайчо Трайков през цедката на нашите основни ценности и принципи, съобщават от партията. 

Екип на ДЕОС е разработил въпросник в две части, чрез който на събрание вчера е определен кандидатът, когото да подкрепят.

За да вземем решение, направихме списък с 11 въпроса, с чиито отговори да видим кой от основните кандидати се приближава най-много до нашите програмни ценности, изложени в нашия манифест „Либерализъм в 9 точки и ½“; друг списък от 8 въпроса служеше да ни ориентира доколко личните качества на тестваните кандидати съответстват на изискванията за заемане на най-високия пост в държавата. Събралите се членове на ДЕОС дадоха отговори на всички въпроси в теста за презигодност, като резултатът за всяка кандидатура представляваше сумата от положителните и отрицателните точки, които тя е набрала, разделена на броя на участниците в събранието.

По този начин първо място в предпочитанията ни зае Трайчо Трайков. Той набра 14,75 точки (от 22 възможни) по въпросника за близост до програмните положения на ДЕОС, изпреварвайки значително Татяна Дончева, която получи отрицателния сбор от минус 5,29 точки. Трети се класира Ивайло Калфин с минус 15,71 точки, а Радев и Цачева затвориха ариегарда на класацията с минус 20,5, съответно минус 21,5 точки. Трайчо Трайков получи също така и най-много точки по скалата за пригодност за президентския пост, обясняват от ДЕОС.

В текста им се казва още: 

В изказванията си Трайков по редица въпроси застава доста близо до либералните ценности, които в ДЕОС възприемаме като свое символ-верую. За съжаление другите кандидати не само са много далеч от тях, но някои като Цецка Цачева, например, получиха и много ниски оценки по скалата за пригодност да изпълняват службата президент на републиката.

Тестът за презигодност, който включваше детайлно запознаване с изказванията на кандидатите, показа още, че кандидат-президентската кампания като цяло е силно повърхностна, че много важни въпроси на държавата буквално отсъстват от посланията на претендентите, че рационалният дебат за бъдещето е заменен от заклинания, празни обещания и нагнетяване на страх.

ДЕОС знаем, че оздравяването на обществото и държавата минава през разбиването на башибозушко-ченгесарския политически монопол, олицетворяван от ГЕРБ и псевдопротивниците й от БСП. Началото на този процес може да бъде поставено само след успешен избор на президент, приемащ либералните ценности на върховенството на закона, пазарната икономика и активната външна политика като част от свободния свят.

В този смисъл призоваваме своите членове, симпатизанти и избиратели на тези президентски избори да подкрепят кандидатурата на Трайчо Трайков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12028

6

Ognian Deyanov

04.11 2016 в 15:54

Не съм привърженик на либералите, но поне избора им е по точни и ясни критерии , които напълно споделям.

12530

5

синя сова

01.11 2016 в 21:33

Izalina -По-добре ДЕОС отколкото ДОСТ!Изборите за Президент са категорично мажоритарни и подкрепата към една или друга личност не е задължително да са непременно партийни.

29585

4

Izalina

31.10 2016 в 23:12

Искам съвременна дефиниция за "солидарност" в абревиатурата на организация с претенции за участие в политическия живот на страната. Прекалявам ли?

От заглавието си - клише, щот не са измислили по-умно - неубедително ми звучат някак, че да задълбавам в идеологиите, та дори и в хрумките им.

Ама, викаш, сове, щом е за Трайчо, всичко приемаш.
Тъй де, на це.ца. цял Местан и се налага да преглътне, тъй че да придиряме мноо мноо

12530

3

синя сова

31.10 2016 в 21:05

ДЕОС е Българска либерална политическа партия,създадена в социалните мрежиот участници в протеститесрещу кабинета "Орешарски".Означава-Движение за Европейско обединение и Солидарност.Идеология-класически либерализъм...Лично аз не обичам особено либералните партии,те са центристки,и са способни да накланят "везните"както на дясно ,ако това им изнася,така и на ляво-по същата причина.Например "дпс" е либерална партия.Но за победата на Трайчо Трайков,нека да подкрепят,няма лошо.Лично аз очаквам голяма изненада на изборите за президент :)

29585

1

Izalina

31.10 2016 в 18:25

тези пък какви са?