Братът на Желю Желев изскочи от листата на Реформаторите за 23-ти МИР

OFFNews 02 март 2017 в 15:25 7424 0

Който разделя десницата, работи за БСП – това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски, след като днес представи листата на Реформаторския блок за 23 МИР в София. Лукарски е водач на листата, след него е депутатът от 43-то Народно събрание Антони Тренчев от ДБГ, а в листата се оказа също, че е братът на покойния президент Желю Желев – Стоян Желев.

Лукарски коментира още, че автентичната десница е силна и трябва да е обединена, тъй като всеки един глас е важен, за да не се върне Орешарски на власт.

Идеята на Реформаторите беше всеки в листата за кандидат-депутати на РБ за един от най-големите избирателни райони да се представи лично и за разлика от всички други партии, които представят само водачите на листите си, в 23 МИР бяха представени до един всички кандидати на РБ, надпреварващи се за следващия парламент.

След себе си лидерът на СДС представи втория в листата – Антони Тренчев. Един от най-младите депутати в предишния парламент обяви своите приоритети – настояване за приемане на Антикорупционнния закон, а това за, което ще се бори, е „по-здрави, по-богати, по-образовани“.

Третият в листата е Ивайло Йонков, който каза, че основната му цел е „За силна България в Обединена Европа“. Филологът Николай Николов, който също е в листата, наблегна по индиректен начин на разделението на десните и анализа думата „реформатори“, като каза, че „реформаторите трябва да се реформират, за да имат право да реформират света“. Той призова: „за да не бъдем като политическите джуджета на Тери Пратчет, трябва да де обединяваме“.

Журналистът Тодор Токин, също част от листата за 23 МИР на РБ, обяви, че е една от жертвите на българското слово и е уволняван четири пъти по времето на БСП и ДПС. С това той декларира, че неговата кауза са свободните медии.

Последният в листата се оказа братът на Желю Желев – Стоян Желев. „След 25 години се връщам в тази къща и макар че съм последен, искам да заявя, че ще се боря за справедливо и навременно правосъдие, за сериозен ремонт на процесуалните закони, за „образована раждаемост“ и подкрепа на младите семейства. И не на последно място за по-високи доходи", коментира той.

А дали Реформаторите и ГЕРБ са коалиция още преди изборите Антони Тренчев отговори: „ГЕРБ и Реформаторският блок са две различни партии. В следващия парламент ще разговаряме приоритетно с ГЕРБ, тъй като най-доброто за България е дясно-центристко управление. За разлика от съмнителните субекти в дясно, ние сме готови да носим отговорност с конкретни цели и приоритети“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови