Борисов: Новото лице на БСП е Тома Томов - бивш агент на ДС на 74 години

Само ГЕРБ може да се справи с корупцията, категоричен е бившият премиер

OFFNews 21 март 2017 в 21:45 10071 11

ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с корупцията. Не можете да очаквате от партии, които години наред имат 1-2% подкрепа, да Ви осигурят стабилна и справедлива правосъдна система. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Благоевград.

Той изтъкна, че по време на ръководеното от него правителство страната ни е била сред отличниците в Европа по спад на ръста в контрабандата на цигари. Бившият премиер припомни, че лично заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс е похвалил кабинета “Борисов 2” за справянето с корупцията и контрабандата.

“Най-важното е да създадем усещане за справедливост у всички български граждани. Подготвили сме законодателни промени, според които ще се отнема имущество, придобито по престъпен начин, както и редица мерки за справяне с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта”, коментира Борисов.


“Хората гласуваха за мен мажоритарно, заради това какъв полицай бях. За мен и за Цветанов. И оттогава ни поставят на първо място. Можем да се справим с корупцията и ще го направим”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той заяви още, че ГЕРБ ще защити вота на над 2 милиона българи и ще настоява за въвеждането на мажоритарния вот на следващите избори.

Борисов изтъкна, че мястото на България е сред развитите държави в Европейския съюз.

“Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер беше сред най- големите критици на България, но след седем години управление на ГЕРБ днес е нашият най-голям защитник в Европа. Ние доказахме, че страната ни е прогнозируема и европейска държава. Европейските ни партньори имат нужда от стабилна България. Те са нашето семейство и ни помогнаха да защитим външната граница на ЕС с 320 милиона лева помощ от ЕК”, каза Борисов.

Той подчерта, че евроатлантическата ни ориентация не подлежи на подмяна, но трябва да поддържаме и добри отношения с приятелската ни държава Русия. “С Русия имаме прагматични и изгодни отношения – президентът Владимир Путин върна руските туристи в страната ни, имаме 40% ръст. Имаме 14% ръст и на стокообмена с Русия, въпреки наложените санкции”, каза той.

Бившият премиер изрази притеснението си, че България е застрашена от връщането на риториката на Възродителния процес. По думите на Борисов, това е особено рисковано след ситуацията в Крим.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна като акценти в програмата за управление на ГЕРБ премахването на бюрокрацията, държавното финансиране до 100% на инвитро процедури на семействата с репродуктивни проблеми и инвестицията в образованието.

“Помня, че сме поели ангажимент за газопровода в Банско и Разлог и ще го направим”, каза той.

Борисов заяви пред жителите на Благоевград, че в следващ управленски мандат партията ще увеличи доходите и пенсиите на хората, но на база на постигнатия икономически растеж.

“Постигнахме 3,6% икономически растеж – един от най-високите в Европа. Стабилното правителство на ГЕРБ гарантира инвестиции, създаване на нови работни места и по-високи доходи. При БСП падат банки – настъпва икономическа и обществена криза. Водач на листата на БСП-Благоевград е “новото лице” Тома Томов –бивш агент на Държавна сигурност на 74 години”, коментира още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Благоевград и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ издига силен отбор от подготвени личности, които да представляват интересите на местните жители и на всички български граждани.

“Трябва да постигнем убедителна победа срещу популизма с номер 11 в бюлетината. Нужна ни е поне 11% разлика с БСП, затова всеки глас е важен. Категоричната победа ще гарантира пълен управленски мандат с изпълнена програма за управление. Няма да допуснем повече компромиси. ГЕРБ гарантира икономически ръст, който води до увеличаването да доходите и пенсиите на хората. Националната програма за енергийна ефективност ще продължи”, увери присъстващите председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

12

aviatora

22.03 2017 в 15:23

Милото, не ти вярва ми, защото си типичен пример на герой от "Седем часа разлика".

11738

10

KumaLisa

22.03 2017 в 03:33

Тома Томов е същия измислен герой като Йончева, Това са просто готини копелета, с които купонът върви. Полза? Никаква!

11738

9

KumaLisa

22.03 2017 в 03:27

Бойко ви го казва в прав текст. Като не разбирате, значи сте проклети комундели. Каквото и да правите, но няма да си скъсате опашката този път.

10910

8

1Sion1

22.03 2017 в 03:24

Боцко Тиквата от Банкя коментира Тома Томов!Жив да не бЕх!!!Тиквоч, ако предположим, че интелекта може да се навакса с бягане, Томата трябва да тръгне със светлинна скорост назад, а ти с такава напред и може би, само може би след около трилион години е възможно да се срещнете..Но ти си достатъчно глупав да не го осъзнаваш.