Борисов: Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има

Следващите избори ще са мажоритарни, убеден е лидерът на ГЕРБ

OFFNews 11 март 2017 в 21:51 5059 9

Борисов: Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има

Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има. Две години бяхме толерантни, две години с всички се съобразявах и ми се качиха на главата и накрая ГЕРБ излязоха виновни.

Това заяви в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че за седем години управление е построено и направено много. "За две години освен всичко, което сме построили и сте видели, всички ние сме платили 6.2 млрд. лв. истински пари“, каза Борисов. Той посочи, че държавата е платила 3.7 млрд. лв. "живи пари" за това, че по време на мандата на БСП бе съборена КТБ.

„След това платихме 1.3 милиарда за „Марици“-те и през декември 1,2 млрд. лв. за това, че БСП във всичките си мандати не строи „Белене“, компромиси стига сме им правили", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Експремиерът е убеден, че следващите парламентарни избори ще бъдат мажоритарни, защото така поискали избирателите. "Партията е създадена от народа. Вие сте взели един син на пожарникар и учителка и сте го направили премиер и управлението зависи само от вас. Ние от мажоритарни избори не се боим, точно обратното. Каквото изберат хората, това искаме да бъде. И ние управляваме, защото вие ни избирате“, каза Борисов. "Разчетохме знака на президентските избори, че трябва да препотвърдим нашето управление, за да сме в силна позиция“, каза още той.

Борисов се похвали с постиженията в инфраструктурните проекти. „Без „Хемус“ районът е загубен, затова влагаме огромни усилия и тя ще стане, и можем само ние да ги правим тези работи, защото, ако е било лесно, още Тодор Живков да го е направил“, каза Борисов. Т

По думите му до през двете години на второто му правителство 250-260 милиона лева повече са отделени за българските пенсионери. 

"България е държава, която трябва да стои при най-бързата скорост, по всички параметри заслужаваме да бъдем там и ако на 26-ти не направите грешка - да включите на задна, защото винаги когато БСП е управлявала, абсолютно винаги, е следвала или национална катастрофа, или тежко поражение", предупреди избирателите на ГЕРБ Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

8

Дедо Боци, не се бави,вземай си ибрика и аверчето си Ердоган Ага обслужвай, щото Холандия мнго яко го насраха.

17156

7

aviatora

12.03 2017 в 10:22

Тъпата тиква е в безтегловност, защото вижда, че няма никакво доверие в обществото към него! Хитреца от Банкя повече няма да прави компромиси към бедния българин!!!

13350

6

torbalancho

12.03 2017 в 10:14

тате каза че ще ми купи колело, ама утре!!!

21272

5

Гароне

12.03 2017 в 09:01

Ма най-европейския и най-толерантния :)

16009

4

Nik68

12.03 2017 в 08:43

Професоре ти тъп ли си или на тъп се правиш. Стига с тези минимални. Това са административни понятия. Говори за средни пенсии и заплати. Там е истината

20696

3

Новак

12.03 2017 в 06:39

Т.е да разбираме, че отсега нататък няма вече да е европейски политик защото няма да прави компромиси та да не му се качват на главата. Добре, че от време на време се отдава на откровения та да разберем "дълбочината" на вижданията Му за политиката. Явно за Него да правишиш компромиси и да си толерантен означава да се съобразяваш с всички. По начало "компромис" и "толерантност" имат съвсем друг смисъл, но толкова е стигнало до Тиквата му.
В това изказване ако се сменят някои думи ще чуем реч от комунистическите времена - за Партията, тя пак е една както преди и е създадена от народа, за човека от народа - син на пожарникар и учителка. Тук явно няма нужда да спомене убития си дядо. За построеното по времето на ГЕРБ-социализма -петилетката за три години. За лошото наследство от капитализма (Костов , Станишев и всички преди Него). За светлото бъдеще с магистрали и високи пенсии.
Е "оти ги ручахме жабетат" като пак се върнахме в социализма?