БСП предупреди ГЕРБ: Този път няма да позволим да фалшифицирате вота

OFFNews 28 октомври 2016 в 12:07 2985 6

„Започнахме процеса по обединяване на парламентарни партии, извънпарламентарни партии, НПО-та, кандидати за президент за гарантиране на честността  и прозрачността на изборите, за да спрем фалшификациите и подмяната на вота на хората. Категорично сме решени този път да не допуснем  вотът да бъде подменен и изборите да бъдат фалшифицирани. Предложихме на широк кръг от партии и организации споразумение за честни избори. Днес подписахме с част от тях и споразумението остава отворено до деня на изборите.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

Тя подчерта че се търси обединяване на усилията базирайки се на практиката ГЕРБ да фалшифицират избори, да притискат хора, да използват администрацията в изборите, да използват плащане на изборите и на последните промени в Изборния кодекс, направени в последния момент, които са абсолютно неприемливи. По думите й има факти, които говорят ясно за намерения за скриване на истината, като решението камерите в училищата да бъдат спрени в изборния ден, да се слеят две комисии за общински и за президентски избори, да се лишат военните, които пазят границата от правото на избор, както и контингенти извън страната.  

„Опирайки се на всички тези практики  на управляващата партия ГЕРБ ние се обединяваме срещу тях. Категорично казваме, че нашите представители в секционните комисии, наблюдателите, застъпници, ще правим и паралелно преброяване във всяка област, подготвени сме с юридически екипи, които при всяко закононарушение да алармират и да предоставят сигнали на компетентните органи”, каза още тя.

Нинова обясни, че ще се срещне и с външните наблюдатели на ПАСЕ, за да се проведат разговори и с тях за запазване на честността и прозрачността на и честността на изборите.

„Организацията започна от днес, вече имаме първите подписи по споразумението, от партии, НПО-та и кандидати за президенти. Продължаваме този процес до деня на изборите.  Ще гарантираме честен и прозрачен процес и няма да позволим да подменят вота на хората”, категорична бе Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

28.10 2016 в 16:05

БорисоFF mоже да лъже целия народ за известно време. Може да лъжеш част от народа през цялото време. Но не може да лъже целия народ през цялото време. — Ейбрахам Линкълн.
България е прекрасна страна, която трябва да се гордее с историята си и Великите си герои и това, че има хора за които далаверата и собственото благополучие стои над всичко не трябва да сломи духа ни. Въпросът КОЙ доведе народа до положението да бъдем най бедната държава в ЕС с 1,5 милиона живеещи под прага на бедността стои отворен.... Ще дойде време и те ще си платят за всичко!!!

18551

5

Нострадамус

28.10 2016 в 16:03

Меркел оплакала се на Боко: Покрай проблемите с мигрантите, не съм сигурна, че ще спечелим изборите”. Борисов й казал: „Няма проблем. Веднага пращам Цветанов, като го инструктирал: „Ще стоиш един месец и ще „организираш” нещата”. На другия ден Цветанов се обажда и казва – „Всичко е наред шефе, ние сме първи, а Меркел – втора”.

12691

2

Емил Станоев

28.10 2016 в 14:22

Няма -няма , ама Цвъц е факир на фалшификациите !! Трабва да дебнете всичко и всички , щото я протокол ще се промени я фалшива бюлетинка ще попадне в урните . А не е изключено да подкупи определени секции и - готово !!

13056

1

Какавидков

28.10 2016 в 13:52

Радан ко каза за Костинброд?
 
X

Да помогнем на украинските деца!