Антони Тренчев от РБ: Долу ръцете от валутния борд!

OFFNews 02 март 2017 в 09:14 3364 4

Долу ръцете от валутния борд! При тая степен на корупция в държавата остана да позволим на някакви хора и да печатат пари. КТБ ще ни се стори като ходене до сладкарницата, ако се свали валутният борд, коментира в дебат по БНТ Антони Тренчев, доскорошен народен представител и втори в листата на „Реформаторски блок - Глас народен” в 23 МИР в София. 

Според РБ държавата се нуждае от здрави мерки в ключовите сектори сигурност, икономически ръст, върховенство на закона, антикорупция и образование, а не от популизъм. Държавата не трябва да вдига доходите механично, не трябва да се меси на бизнеса, а само да го защити от административният произвол, каза още Тренчев.

Единствено от РБ сме предвидили намаляване на ДДС от 20 % на 18 %, вдигане на прага за регистрация по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева и преминаване от разрешителен към уведомителен режим при започване на бизнес, както и сме за запазване на плоския данък от 10 %, каза той. ГЕРБ не приеха нашите предложения за ДДС, докато бяхме в управлението, но РБ продължава, докато не станат факт, категоричен бе Тренчев.

България трябва да кандидатства за еврозоната, което ще отнеме поне 5 години до ефективното членство, но има значение за европейски банков надзор, посочи още той и допълни, че не могат да се теглят заеми или да с вдигат данъците, за да се осигури механично ресурс за повишаване на доходите – това е опасна спирала. Според него парите за образование трябва да станат 4,5 % вместо сегашните 3,6%, за културата да се увеличат двойно, а за отбраната до 2024 година да достигнат 2 % от БВП, за да е адекватна страната на усложнената международна среда и демографската криза.

РБ е най-убеденият застъпник на мерките против корупцията и знаете, че положихме много усилия - и вицепремиерът Кунева, и парламентарната група на РБ - да се приеме антикорупционният закон. Той се прие на първо четене в НС и с него трябва да се въведе единен орган за борба с корупцията. Сега тези органи са над 30 в държавата, а в затвор аз корупция лежат по-малко от 5 души, посочи данни той и каза, че причина за неприемането му е саботаж от страна на партньорите на РБ в управлението. Тренчев се обяви за съпричастност на България към санкциите на ЕС спрямо Русия и добави, че през членството ни в ЕС и НАТО страната най-добре отстоява националния си интерес.

Ние сме категорично против „Големия шлем” и трите руски енергийни проекта у нас и знаете, че по наша инициатива се създаде комисията „Белене”, което е енергийното КТБ. Досега е коствало на страната над 20 милиарда лева и е източникът на БСП за комисионни, каза още Тренчев.

По думите му в момента служебният министър на здравеопазването не въвежда електронната здравна карта, а само отменя пръстовия отпечатък, т.е. спира ефективна мярка против източването, но не предлага по-добра. Служебният кабинет е в плен на краен реваншизъм, категоричен бе той. По думите му, РБ е единствената формация от десния спектър, която ще бъде в следващото Народно събрание и ще продължи реформите, според волята и с подкрепата на десните избиратели. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

02.03 2017 в 12:39

"Проверка или отказ от регистрация на всякакви измислени дружества регистрирани в знайни и незнайни офшорни зони. Установяване на действителните собственици."

Еми то това е най-логичното нещо, но нито един политик не си отвори устата точно по тази тема, без значение десен, ляв, патриот или етнически различен. Истината е, че всички политици лапат като за последно точно през такива схеми....

14355

2

neverland

02.03 2017 в 09:48

Силна икономическа полиция и финансово разузнаване!

С кокошкарите по селата и с тези дето дърпат чанти по градинките лесно можем да се справим, но с белите якички...

Това са престъпленията на бъдещето, източвания, укривания...Никой вече не обикаля по улиците с бухалка. Всичко вече се прави по-културно, от разстояние, през фирми, през подставени лица...

14355

1

neverland

02.03 2017 в 09:42

Да, добре, това за уведомителния режим, за улесняването на безнеса-ок. Ама хайде най-накрая да затегнат търговския регистър. Проверка или отказ от регистрация на всякакви измислени дружества регистрирани в знайни и незнайни офшорни зони. Установяване на действителните собственици.

Публични Черни списъци на всички дружества, с управители и собственици, които имат задължения към хазната и персонала, с наложени им актове, които са в несъстоятелност. Забрана на управителите и собствениците им да участват в обществени поръчки...