Жена е в опасност за живота след автогонка в София

OFFNews 05 януари 2017 в 07:17 20453 7

Жена е в опасност за живота след автогонка в София

Една жена е с опасност за живота след жестока катастрофа на Околовръстния път в София снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в участъка между кварталите "Бояна" и "Драгалевци", като в катастрофата са участвали 4 автомобила. По информация на Нова тв инцидентът е станал при гонка  между две мощни коли, управлявани от младежи. 

В резултат на удара са пострадали две жени, които не са участвали в състезанието. Първата кола, управлявана от 22-годишен, удря друг автомобил и се забива в табелата на близката бензиностанция. Зад волана на другата кола, която вероятно също има вина за инцидента, стои 20-годишен младеж. Той от своя страна блъска друг, малък лек автомобил, в който са пътували двете жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило намесата на пожарникари, които да ги извадят. От силния сблъсък едната жена е излетяла от предната седалка и се е озовала в багажника. 

В инцидента е ударен и един джип, който най-вероятно също е пострадал случайно. На мястото на инцидента се образуваха големи задръствания.

Пред Нова тв шефът на КАТ – София Тенчо Тенев съобщи, че става въпрос за два отделни инцидента заради две BMW-та 5 серия, които се движили с висока скорост. Единият автомобил ударил отзад "Фолксваген Поло", в който пътували двете пострадали жени. В резултат, колата им се удря в разделителната мантинела, след което отскача и застава на средата на пътното платно. Другото BMW е ударило странично джип „Инфинити“, след което преминало странично през градинката на бензиностанция „Еко“ и спряло в рекламна табела.

И двамата шофьори не били „разговорливи“, като единствено признали, че се движели с „малко по-висока скорост“. Пробите не са отчели наличието на алкохол в кръвта им. Тепърва ще се уточнява дали става въпрос за гонка, но засега версията за катастрофата е висока скорост, несъобразена с пътните условия.

Според обясненията на Тенев, за да се докаже гонка, трябва пострадалите да потвърдят, че двата автомобила са се движили едновременно и близко един до друг.

През октомври 2015 г. прокуратурата разпореди на МВР предприемането на спешни мерки за ограничаване на гонките по пътищата. Тогава от прокуратурата обявиха, че се очаква резултатите от предприетите мерки да са на лице месец след прилагането им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

7

ovgun

05.01 2017 в 12:05

Тиквата 10 години не може да се оправи с някакви мутреещи се лекенца, срещу стихията тръгнал да се пъчи...

15914

5

поп Дръвчо

05.01 2017 в 11:02

BMW на главния мозък.

Впрочем у законо все още няма отделен текст за гонки.

12684

3

Сандьо

05.01 2017 в 10:03

"Чиста гонка" в съда не минава.
По онова време са се возили все още с москвич, лада и трабант.
По-големият проблем не са КАТ,демокрацията или пътната настилка, а родителите и това на което те възпитават.
Взима книжка даваш му да шофира мощен автомобил.
Блъсне се.
Чудиш се как да обясниш, че е бързал да види хремавата си баба.

12007

2

bobbyn

05.01 2017 в 09:21

Тези кретенчета трябва да влязат в затвора! Чиста гонка си е това. Полицаите пак ще се скрият зад "несъобразена скорост". Колко ли хора трябва да умрат заради тяхната некадърност!