Убиха мъж при опит за обир в Средец

OFFNews - Бургас 08 февруари 2016 в 10:09 8672 14

Снимка e-burgas.com

Мъж е бил застрелян при опит за обир на пощенския клон в Средец, обл. Бургас.

Двама въоръжени и маскирани младежи са нападнали служители на инкасо автомобила, който е превозвал пенсиите. Охранителите са простреляли единия от нападателите. Обирджиите са се опитали да избягат, но единият е паднал на около 200 метра от местопрестъплението и е издъхнал. Вторият се е опитал да се укрие, но е заграден от пристигналите на място полицаи и е арестуван.

И двамата нападатели са на 20 години и са братовчеди. Убитият, Христо Борецов е от гр. Черноморец, а съучастникът му, Бойко Борецов е от Бургас. Те не са криминално проявени. Съграждани на Христо го описват като добро и кротко момче, което не се е забърквало в конфликти. Последно е работил в бензиностанция.

Сигналът за престъплението е подаден около 8.55 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента на ул. „Христо Ботев” № 12 в града е пратен екип. Полицаите установили, че охранителите простреляли единия от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 м. паднал на улицата и починал. Вторият нападател успял да се укрие, но броени минути по-късно, в резултат на бързите заградителни мероприятия, предприети от полицейските служители, е задържан и отведен в Районно управление – Средец.

Нападателите са се криели в гаражна клетка, до сградата на общината, където се намира и пощенският клон.

Окръжната прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство за опита за грабеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!