Стреляха по автобус в София снощи

OFFNews 17 януари 2017 в 07:40 9629 5

Стреляха по автобус в София снощи

Снимка БНТ

Неизвестни са стреляли по автобус по линия 76 в София. Инцидентът е станал снощи малко след 20.00 часа, а в автобуса е имало хора. За щастие няма пострадали.

Шефът на столичния Автотранспорт Слав Монов съобщи, че вероятно е стреляно с въздушна пушка по автобуса, който минавал по бул. България, в близост то техникума по текстил. В резултат са счупени две панорамни стъкла. Стрелецът вероятно е бил от другата страна на булеварда, тъй като са счупени стъклата от страната на шофьора. "Аз се сещам поне за четири такива случая със стрелба с въздушно оръжие", каза Монов пред Нова тв.

Шофьорът на автобуса обясни пред БНТ, че е чул два изстрела: "Потеглих от спирката на техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото. Тези стъкла като се чупят, издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена до стъклото дали няма наранявания. Нямаше ѝ нищо."

Според шофьора на автобуса, стрелците са били повече от двама.

"Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял", обясни той. 

Поведе от 2 часа дознатели от МВР и служители на Контрол по транспорта извършваха оглед на местопроизшествието и снемаха показания на очевидци.Води се следствие срещу неизвестни извършителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!