Родителите на малтретираното дете защитиха треньорката

OFFNews - Бургас 11 ноември 2016 в 18:11 30145 48

Елена Симеонова

Като недопустими определи методите на бургаска треньорка по художествена гимнастика председателят на федерацията Илиана Раева. По-рано днес бе разпространен видеоклип, в който се вижда как треньорка упражнява физическо и вербално насилие над своя възпитаничка. Във видеото, Елена Симеонова, треньор и председател на клуб „Олимпия“ дърпа за ушите и обижда непълнолетна състезателка по време на подготовка.

Родителите на детето, обаче, подкрепят треньорката и са възмутени от медийния интерес по този случай. Това коментира председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, която е в Бургас за държавно първенство. Самите родители са присъствали на тренировката, на която е станал инцидентът и не са реагирали.

Раева бе категорична, че подобни методи в тренировъчния процес са недопустими и тя се е обявявала против тях:

Аз й казвам (на треньорката – б.а.), че не може такива методи да използва. Че това е неприемливо. Трябва треньорите да умеят да си ръководят и сдържат нервите и емоциите си, когато са по-натоварени. Не може по този начин така да се реагира“, коментира Раева.

Илиана Раева поясни, че е разговаряла с детето и с неговата майка. Момичето е било усмихнато, разказало, че така се мотивирало и че обожава треньорката си. Майката също застанала зад Елена Симеонова и подкрепила начина, по който работи с дъщеря й.

Понякога можело да се случи нещо такова, но тя е много доволна по принцип от работата на тази треньорка и дъщеря й я обожава. Както и всички други деца“, каза Раева.

Илиана Раева добави, че родителите са потърпевши в случая. Тя поясни, че няма да предприеме мерки, тъй като бащата и майката на момичето не са се оплакали, а дори са защитили треньорката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

47

ELPIDA

12.11 2016 в 23:29

Е тва човек сам да се напердаши, и Господ не може да го направи !

26179

41

ELPIDA

12.11 2016 в 09:11

Някои да спрат да спекулират с Учителя,
защото точно те най-много нарушават висшите етични закони.

26179

40

ELPIDA

12.11 2016 в 09:06

Не съм привърженик на шамаросването,
но това е реалността.