Разследването: Влакът се е движел с превишена скорост

OFFNews 12 декември 2016 в 13:29 9165 3

Товарният влак, който дерайлира на гара Хитрино, се е движел с по-висока от разрешената скорост, показват данните от скоростомерната лента на локомотива, съобщи Дарик радио.

Към момента обаче не може да се каже дали това е причината за тежкия инцидент, защото трябва да се направят обстойни огледи и на железния път.

„Данните за движението показват, че товарният влак се е движел с висока скорост”, каза директорът на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт Бойчо Скробански.

Не може обаче да се направи категоричен извод, че това е причината за инцидента.

"Вариантите могат да бъдат в най-различно естество, тъй като в самия процес участват освен подвижен състав, още железопътна инфраструктура, сигнализация, контактна мрежа. Всичко това са части от елементите, свързани с експлоатацията на един влак", обясни той.

Версиите за инцидента към момента са много и те ще могат да се потвърдят или отхвърлят, едва след като започнат реалните следствени действия на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12291

1

Георгиев

12.12 2016 в 15:34

Докога разследването ще се води от звенo, подчинено на министъра на транспорта, както и НКЖИ и БДЖ? Единият подчинен разследва другия подчинен. Резултатът от разследването е ясен още днес - маишинистът ще го отнесе и всичко ще си остане по старому. После да не се чудим защо няма кой да кара влаковете, нито кой да се вози в тях.