Протест в Пазарджик: Лекарката си е заслужавала боя

OFFNews 31 октомври 2016 в 09:47 13854 6

Снимка бТВ

Десетки приятели, съученици и близки на задържания за побой над лекар 18-годишен Димитър Костадинов се събраха на протест пред съдебната палата в Пазарджик. Те твърдят, че младежът е бил предизвикан от д-р Гергана Анчева и че тя си била заслужила юмручната благодарност.

"Момчето е много добро и няма нужда да бъде задържано", каза негов приятел пред бТВ.

Други от близките на Костадинов пък се усъмниха, че изобщо лекарката е била бита от него.

"По нея няма видими следи. Това е някаква инсцинировка", каза мъж на средна възраст.

Приятелка и съседка на младежа пък поиска да се направи експертиза от независима болница дали действително д-р Анчева има наранявания, а друга жена обяви, че и тя е потърпевша от госпожата от Бърза помощ, която я била връщала от Спешното отделение, защото нямало места.

"Митко не трябва да остава в ареста, тя го е провокирала да го направи. Това не е правилно, защото лекарите могат да си напишат каквото си пожелаят в диагнозата", каза един от протестиращите в защита на побойника. 

Друг младеж пък каза: 

"Естествено, че го оправдавам. Нашият приятел е сирак. Не може една лекарка да го напсува на майка. Кой себеуважаващ се човек ще го преглътне."

Днес съдът ще реши дали Димитър Костадинов да остане за постоянно в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

5

faceoff

31.10 2016 в 16:54

Не познавам лично точно това момче, знам само, че майка му почина от рак скоро. Това не го оправдава. Това, което той е извършил е е израз на никакво възпитание и болка. Той, братовчед му, който е катастрофирал с несъобразена скорост и е станал повод за инцидента и хилядите младежи като тях, които буйстват и катастрофират всеки ден са от изгубеното младо поколение- без ценности, без идеали, с промити от чалга мозъци. Това са децата на отрудените и съсипани родители, на безучастните съседи и роднини, на неефективното образование. Това е бъдещето ни. Това сме посели и това жънем.

15256

1

mendi

31.10 2016 в 11:21

Това са съученици и приятели на "доброто момче" които едва ли са били свидетели на случката.
Между другото "доброто момче" иска да става милиционер. Представям си тогава какво правосъдие ще раздава!