Отвориха летището в Бургас, основни пътища остават затворени (обновена)

OFFNews - Бургас 06 януари 2017 в 15:39 2926 0

Снимка Даниел Иванов/Фейсбук

Пътят между Айтос и Карнобат

Летище Бургас е отворено и приема полети, информираха от областната администрация. Пристанището в морския град остава затворено.

Автомобили не могат да се движат все още по основни пътища в региона. Затворени са АМ „Тракия“ (от пътен възел Зимница до Бургас), Бургас – Варна, Бургас – Петолъчката, Бургас – Каблешково – Ахелой. Отворен при зимни условия са Бургас - Малко Търново, но от Малко Търново до границата пътната отсечка е затворена поради затваряне на ГКПП-то от страна на Република Турция.

По-рано днес огромна колона се бе образувала на изхода на Бургас към кв. „Сарафово“, но снегорини отпушиха движението. Натрупалото се движение и в района на Поморие бе освободено.

Проходими при зимни условия са Бургас – Созопол - Царево и Бургас -Средец – Елхово - Ямбол. От Областна администрация Бургас апелират гражданите да не предприемат пътувания и при необходимост да се обаждат на телефон 112.

В Царево извършиха успешно взривовете в устието на р. Велека, която бе започнала да залива пътя към Синеморец и Резово, реката вече се оттича нормално. В морския град удължават ваканцията на учениците, те няма да ходят на училище и на 9 и 10 януари. Подобно решение взеха и в Малко Търново, Поморие, а в Средец и Сунгурларе ще започнат часовете чак в четвъртък. Очаква се ваканцията да бъде удължена в цялата област.

Единични места в областта са без електроенергия.

Влакът пътуващ по направление Варна – Пловдив, който престояваще на гара Лозарево в Сунгурларе, е продължил по маршрута си след подмяна на авариралия локомотив

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!