Началникът на Първо РПУ опроверга историята на бития бизнесмен

ОFFNews 19 ноември 2016 в 09:44 9332 1

Снимка Нова телевизия

Началникът на столичното Първо РПУ Николай Бонев опроверга част от разказа на бизнесмена Росен Карадашки, който преди дни се оплака, че е бил бит от униформени от същото полицейско управление. 

Карадашки твърди, че полицай го посрещнал пред кантора и поискал да тръгне с него, но отказал да се легитимират. Затова той не не го последвал, а след като униформеният извадил пистолет, бизнесменът инстинктивно побягнал. Виждайки патрулната кола бизнесменът осъзнал, че гонещите го наистина са полицаи и спрял.  Последвало силово задържане и побой от страна на униформените, от които Карадашки има редица белези.

Полицейският началник Бонев заяви в Нова телевизия, че при пристигане на адрес униформените са влезли в кантората, легитимирали са се и са информирали потърпевшия защо трябва да ги последва. Те го изчакали в кантората, докато свърши работата си. При излизането обаче Карадашки побягнал. Тези сведения Бонев получил от полицаите. 

Бизнесментът бил обявен за общонационално издирване за установяване на адрес, за да може да му бъде връчена призовка. 

Комисар Бонев заяви, че по случая се извършва проверка, но няма подадена жалба. До полицията информацията стига от докладната записка на дежурния полицай в болницата, където Карадашки е бил прегледан. Тъй като в патрулната кола е нямало камера се разчита на свидетелски показания и сведения на самите полицаи.

Началникът заяви, че от назначаването му досега са извършени кадрови промени, а до тях е довело затягане на дисциплината. Ежедневно на инструктажите на униформените се обръща внимание на отношението към гражданите и на спазването на закона за МВР, етичния кодекс за служителите на МВР.

Запитан дали това означава, че в тези промени са продиктувани от нередности Бонев отговори "Може би е имало, не могат да коментирам" и допълни, че не е запознат с конкретиката. Началникът гарантира, че по никаква форма не толерира насилие към гражданите. 





 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

1

66

19.11 2016 в 13:36

тия милиционери
къде са тръгнали без обективен контрол-система за видеозаснемане?!

ако тоя шмекер "бизнесмена" Карадашки успее да осъди държавата
парите да се плащат от тъпите милиционери

Първо РПУ пак