Мъж загина при работна злополука на "Цариградско"

ОFFNews 04 януари 2017 в 19:35 3512 0

Мъж е починал при трудова злополука днес около 08:30 часа на обект „Жилищни сгради" с кота 28 м. на "Цариградско шосе" - "Караулката".

Инцидентът е станал при демонтиране на кофражни кули от осмия етаж и подготовката им за сваляне от товарната рампа.

Сутринта, след провеждане на ежедневния инструктаж двама работника от фирмата - изпълнител започват демонтажа на кофражните кули и изнасянето им на товарна рампа за подготовка за закачане към куката на кулокрана чрез паяк от вериги LRG 4 с товароносимост 4 тона и дължина на клоновете 6 метра. На товарната рампа са поставени и подготвени за сваляне две кофражни кули. Загиналият работник остава на рампата, за да закачи кофражните кули на куката на кулокрана чрез гореописаното товарозахващащо приспособление.

По писменото обяснение на краниста, при позиционирането на кулокрана към кофражните кули, загиналият работник посяга към люлеещото се товарозахващащо приспособление, загубва равновесие и пада от товарната рампа, заедно с една от кулите.

След уведомяване за възникналата злополука, обектът е проверен от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Комисията е направила първоначален оглед на местопроизшествието, получила е писмените обяснения от свидетелите, обследвала е условията, при които е експлоатирано повдигателното съоръжение и е проверила документите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови