Мъж се скара с майка си в заведение, граждани подадоха сигнал за атентат

OFFNews 11 август 2016 в 11:11 6164 0

Мъж се скара с майка си в заведение, граждани подадоха сигнал за атентат

Мъж се скара с майка си за сметката в заведение в столичен мол и вдигна столичната полиция на крак по сигнал за терористичен акт. 

По случая е подаден сигнал от сервитьорите в заведението. По информация на МВР 25-годишен чужденец е бил с майка си и сестра си в заведението. Малко по-късно той и майка му се скарали за сметката, а в кавгата се включили и сервитьорите. На място е пратен екип на СДВР, който да установи какво се е случило. 

По-рано днес беше разпространена информацията, че мъжът е заплашил да взриви мола. От МВР категорично отрекоха да е имало подобно нещо и определиха инцидента изцяло като битов. Мъжът говорил на английски и заради това вероятно не е бил разбран правилно, коментираха от МВР. Подозрението на сервитьорите обаче било подсилено, тъй като двете жени с него били със забрадки. 

Според БНТ мъжът разговарял по телефона на висок глас, като обяснявал местоположението на заведението в мола. По-късно било установено, че той разговарял с баща си, тъй като искал да дойде и да го прибере. Двете жени си тръгнали сами с такси. Сервитьорите пък били категорични, че той заплашил да взриви мола. 

По-късно 25-годишният чужденец е задържан и срещу него е образувано бързо производство по указа за дребното хулиганство за нарушаване на обществения ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови