Лампа падна върху кола на магистрала "Хемус" и уби жена

offnews 05 февруари 2017 в 13:28 28233 11

Жена е загинала, след като осветително тяло е паднало върху автомобил в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, съобщи bTV, позовавайки се на информация от МВР.

Жертвата е пътничка, шофьорът също е пострадал и е откаран в болница.

По-късно Агенция "Пътна инфраструктура" уточни подробности, свързани с трагичния инцидент - паднала е осветителна греда в неремонтираната тръба в тунела. Първоначалните оценки на АПИ сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

В момента движението в тръбата за София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София – Ботевград.

Движението в тунела ще бъде възстановено след като завършат следствените действия и бъде направен обстоен оглед на осветителната система.

В момента основно се ремонтира тръбата за Варна на тунел „Ечемишка”. Строителните работи започнаха в началото на септември м. г. и се очаква да продължат до пролетта. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г.

Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостния ремонт на тръбата за Варна.

След трагедията експерти на АПИ тепърва ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и ако има опасни елементи, те ще бъдат отстранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12684

12

Сандьо

06.02 2017 в 11:10

Миналата пролет дойдоха от IRF (International Road Federation). Организираха семинар на който присъстваха главни действащи лица в АПИ. Много просто и ясно беше обяснено на всички, че пътната безопасност не е нещо, което трябва да се оставя на произвола и че изисква много сериозно внимание, тъй като човешкият живот е безценен.
Съветите и поуките явно са били забравени на момента. Резултатът е на лице.

13214

11

XR4

06.02 2017 в 01:50

Ел,не са частни-на концесия са,но така или иначе отговорност за състоянието на съоръжението носи тоя който прибира тол-таксите....сиреч "мръсния капиталист"(грешно съм се изразил в яда си).И съответно той е тоя който плаща при инцидент по вина на съоръжението(както в случая).

77927

10

El Commandante

05.02 2017 в 18:20

XR4, тук ме заинтригува. Верно ли че в страните с тол такси магистралите са частна собственост?
Сигурни ли сме?

13214

7

XR4

05.02 2017 в 15:59

Балкански,пак мислиш с гъзъ си(то май при тебе по друг начин не се получава)! Ако магистралата беше частна (със съответните тол-такси,както е в ИСТИНСКИЯ капитализъм) и собственика И го грозеше дело и обезщетение(както е написал Денис), вервай ми тая лампа НИКОГА нямаше да падне , просто защото някой щеше да си е свършил работата(иначе бецален...). Безхаберието е факт ИМЕННО защото магистралата е държавна(по инерция от СОЦИАЛИЗМА) и на никой държавен служител не му дреме ,че държавата ще бъде съдена и осъдена да плаща обезщетение с моите и с ТВОИТЕ пари.Честит ти СОЦИАЛИЗЪМ!!!!
ПП.Жалко за жената...

77927

6

El Commandante

05.02 2017 в 15:47

Този тунел сигурно още не са го санирали.
Ако го бяха санирали, най-много да протече, но лампи да падат-абсурд!
Орешарски е виновен!
 
X

Да помогнем на украинските деца!