Хитрино преди опустошението (снимки)

OFFNews 13 декември 2016 в 08:53 47069 4

Снимка Ивелин Георгиев

В железничарските форуми в интернет се появиха интересни снимки от гара Хитрино, направени преди съботната трагедия когато дерайлира товарен влак и избухна взрив, който отне живота на 7 души, а ранените са десетки.

На няколко от кадрите се виждат входните стрелки, които са от един от най-старите модели, използвани у нас. Преместват се ръчно от постови стрелочник.

Причината за трагедията в Хитрино остават неизяснени. Според много железничари дори и влакът да е навлязъл в отклонение със скорост от 71-72 километра в час, то не би следвало да дерайлира, а дори и да дерайлира не би трябвало да последва изпускане на лесно възпламенимите газове.

Все по-често се чуват и гласове в полза на това да бъдат поканени независими експерти от чужбина, които да проведат разследването. Преди ден за това се обяви и председателят на жп синдиката към КНСБ Петър Бунев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12016

4

F-OFF

15.12 2016 в 11:57

В допълнение, подобни коловози, които не се ползват има на повечето гари, същите са или глухи (разбирай с край някъде по тях и влязла композиция трябва да се върне наобратно за да излезе), или на някой рампи, на които навремето- разбирай през комунизма са се товарили стоки! Поради отпаднала необходимост същите коловози не се използват от тогава!!! Затова и не е монтирана стрелка с автоматично обръщане! Проверявайте си информацията за да не ставате смешни в очите на тези, които са виждали влак и гара на живо!!!Естествено разбира се ако нямате поръчка за такива "новини".....Тогава много добре си знаете какво пишете.....

12016

3

F-OFF

15.12 2016 в 11:51

Не знам с каква цел го правите, дали за умишлено манипулиране на читателите си, дали от безхаберие, дали с цел търсене на евтина сензация, НО, тази глупост със стрелките с ръчно обръщане, която пуснахте вчера- НЯМА НИТО ЕДНА ГАРА ПО 9-та линия, била тя Хитрино или Плиска, КОЯТО ДА Е СЪС СТРЕЛКИ С РЪЧНО ОБРЪЩАНЕ!!!!
Най-вероятно няма и такава в цяла България!
Тази стрелка, която показвате и снимките на която са УЖ ОТ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИ форум, е НА КОЛОВОЗ КОЙТО НЕ СЕ Е ПОЛЗВАЛ СИГУРНО ОТ 20години! НА СЪЩАТА СТРЕЛКА ИМА МОНТИРАНО УСТРОЙСТВО (ТОВА В ЧЕРВЕНО), КОЕТО ДА ИЗХВЪРЛИ ВСЕКИ ВАГОН, КОЙТО Е ПОПАДНАЛ ПОРАДИ НЯКАКВА ГРЕШКА ТАМ!!!! ТАЗИ СТРЕЛКА Е ОБЕЗОПАСЕНА ПО ТОЗИ НАЧИН, АМА ВИЕ ТЪРСЕЙКИ ЕВТИНА СЕНЗАЦИЯ, ДАЖЕ НЕ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА ПОПИТАТЕ НЯКОЙ ИСТИНСКИ ЖЕЛЕЗНИЧАР!!!!

12181

1

ivankristov

13.12 2016 в 11:29

всички частни превозвачи принуждават машинистите си да карат влаковете над разрешените 12 часа, но нито министерство на транспорта, нито трудова инспекция предприемат мерки това да не се случва.Сегашното ръководство на БДЖ също е запознато с проблема но не прави нищо по въпроса, за да изобличи тази опасна практика на конкурентите си.

 
X

Да помогнем на украинските деца!