Гражданин плати горивото на автобуса, с който пътува

OFFNews 24 януари 2017 в 11:33 27456 6

Снимка Деян Йотов/Фейсбук

Напуканото стъкло на автобуса

С фразата „Това може да се случи само в България“, започва разказът на Деян Йотов, който, както сам казва – като „обикновен гражданин на родната татковина и на европейското семейство“, стартира едно пътешествие, което ще запомни за цял живот.

Йотов закупува билет „отиване и връщане“ от Бургас за София с фирма „Юнион Ивкони“. На 22 януари, в 1 ч. през нощта, се качва с още осем души от автогара „Юг“ в морския град. По график, трябва да пристигне в София в 7 ч. сутринта. Още с качването си в превозното средство, му прави впечатление, че предното стъкло на автобуса е спукано. Но това, както сам установява, ще е най-малкият проблем.

След около 100 км., някъде в Сливен, се събужда от суетене в града и с изненада установява, че автобусът е спрял, двигателят – не работи. В началото решава, че има повреда, но истинската причина го озадачава още повече – в резервоара няма гориво. Йотов разказва, че около един час шофьорите звънели на всякакви телефони, докато не им казали „оправяйте се“. По полулегален начин, с връзки, единият от водачите източил от друг автобус около 35 литра дизел. Горивото, обаче, щяло да стигне едва до Стара Загора. И така, със скромно зареденият резервоар, потеглят, а по пътя двамата шофьори започнали да си смятат парите за колко гориво ще им стигнат, за да могат да заредят. Пребърквайки всичките си джобове, успели да съберат около 80 лв., което, по сметките им, щяло да стигне до Пловдив.

В автобуса вече бяхме станали около 15 души (след като взехме и хорицата с малките деца от Сливен, които чакаха на гарата час и половина да дойдем от другия край на Сливен). Петима от нас гонеха самолет и стана вече "забавно"! След известно тюхкане и звънене на колеги за пари по пътя (които се оказа че също нямаха) от страна на нашите шофьори, реших да взема нещата в свои ръце .... нямаше какво друго да мислим, всички се ослушваха, нищо че полети гонеха и типично по български мрънкаха за закъснението“, разказва Деян Йотов.

Той им казал, че ще лети и в 9 ч. трябва да е в София, накарал ги да спрат на бензиностанция, а той да им даде пари да заредят гориво, само да стигне навреме в столицата. И така, след кратко отбиване и 200 лв. сметка за гориво, автобусът благополучно поема по маршрута си. В столицата, от фирмата „Юнион Ивкони“ осребряват фактурата му и Деян Йотов си взима обратно парите.

Това, обаче, не прави ситуацията по-малко абсурдна – пътник да плаща за гориво на автобуса, за който си е закупил билет, за да стигне до мястото, за което пътува.

От компанията „Юнион Ивкони“ поясниха, че са запознати със случая и провеждат собствено разследване. Според техен представител, най-вероятно става въпрос за криминален случай. Тоест – някой е източил горивото от автобуса. От фирмата са категорични, че нямат практика да пускат превозни средства с празни резервоари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8869

6

flatko

24.01 2017 в 23:44

Тая фирма не беше ли собственост на Доган?

13056

5

Какавидков

24.01 2017 в 16:11

Нема са пуашите.
Бъса на същата фирма 2007 година остана без гориво по линията Лондон София.
В Алпите. В тунел.
Но имаха туби, и мааха пеша през тунела с тубите, после до градчето където възседнаха тубите за час докато отворят бензиностанцията.
Печени са.

15914

4

поп Дръвчо

24.01 2017 в 15:55

Айде бе. Там отпред на таблото няма ли една стрелка която да показва колко нафта има в казаня? Че и лампичка към нея.

Отделно че в нормалните фирми има fleet management система и източването на нафтата отведнъж щеше да стане достояние на много хора.

10812

3

Скандинавец

24.01 2017 в 15:21

За жалост тези нещастници са почти без конкуренция по линията Сф-Бс.

12424

2

petrr96

24.01 2017 в 14:26

Първо , тази фирма даже не мога да я коментирам. Просто спрях да ги ползвам. После това е един абсурд. Да изпаднат в проблем служителите ти и ти да не поемеш никаква отговорност да уредиш проблема, който на всичко отгоре не е кой знае какъв! Просто оставам безмълвен!

13024

1

BulSoldier

24.01 2017 в 13:18

На мен уви ми се налага да ходя до летище София поне по два пъти в годината и като човек от Бургас мога да потвърдя че с Юнион ивкони освен лоши спомени друго нямам.

Първо че автобусите им са потрошени , от счупени седалки до пукнати стъкла, неработещи климатици (или парно което неможе да се спре). Въобще горещо ви съветвам ако пътувате междуградско да избягвате особено тази фирма.