Две имигрантки починаха от студ до Малко Търново

OFFNews 07 февруари 2016 в 08:26 6905 18

Две жени от Афганистан, пресичащи границата при Малко Търново, са починали от измръзване тази нощ.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от бТВ. 19 мигранти са открити в района на местността „Бърдце” в Странджа, жена и момиче са починали по време на спасителните действия, съобщи МВР, цитирано от Фокус. Сигналът за групата в района на местността Бърдце в Странджа е подаден около 17.40 вчера от граничен наряд от ГПУ Малко Търново, който е забелязал емигрантите.

Снежната покривка на мястото е достигала 50см, а хората са били във влошено здравословно състояние и веднага са започнали спасителни действия от страна на екипите. Наложило се е дори пренасяне на ръце до пътен участък в района, откъдето да бъдат откарани в болница. По време на спасителните действия е починало момиче на видима възраст между 14 - 16 г., а на път към болницата е починала и жена на видима възраст между 30 - 40 години. Останалите 17 души са спасени, настанени са в болница и са под лекарско наблюдение. Предстои установяване на народността и статута им, както й начина на преминаване през границата.Групата е била от 19 души.

Сред нелегалните мигранти има 12 деца, с втора и трета степен на измръзване в болницата са настанени 11 деца и две жени, съобщи Нова тв. 

Първата линейка пристигна в Спешно приемно отделение на Бургаската болница около 21,30. С нея бяха докарани две момиченца на видима възраст 4 и 5 години. По думите на майка им са от Ирак. Двете момиченца били в първата група, която граничните успели да извозят от гората.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!