Борисов: Вотът има своя успех

Нели Чолашка 12 февруари 2014 в 10:05 3536 11

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

"Вотът има своя успех. Това, което гледах по телевизиите тези дни, за ширещата се битова престъпност, буквално държавата се е разпаднала в момента".

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след гласуването на третия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ. И този вот не успя да свали правителството. Той беше за провал в управлението на сектор сигурност.

Лидерът на ГЕРБ пропусна да уточни какъв точно е успехът на вота, пропусна и факта, че един от отцепилите се от ГЕРБ депутати гласува "против" вота.

Вместо това се прехвърли към кардинално различна тема - размразяването на проекта за АЕЦ "Белене", като отново попита защо Волен Сидеров е изтеглил предложението си за размразяване проекта. То беше оттеглено миналата седмица от дневния ред и в пленарна зала, и в комисията по енергетика. Тази седмица обаче е точка от дневния ред на енергийната комисия.

Причината Изборният кодекс да не е минал през комисия, въпреки че е гласуван на второ четене в пленарна зала, е, че все още няма доклад, заяви Борисов.

"Това не е плод и зеленчук. Те трябва да ни представят пълния доклад, за да може да го коментираме. Може в една страница накрая да са написали кой знае какви разпоредби. До този момент нямаме Изборен кодекс, предложен от Манолова”, коментира бившият премиер.

След отхвърлянето на вота Борисов напусна пленарна зала, а скоро след това си тръгна и от парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!