Биячите на полицаи от Видин подадоха жалби за полицейски произвол (видео)

ОFFNews 27 октомври 2016 в 19:45 10911 4

Кадър от видеото.

Двамата младежи, които се сбиха с полицаи във Видин, вече са на свобода, съобщи bTV.

Инцидентът става във вторник, когато униформените спират двамата братя на по 17 г. и техния 28-годишен спътник, които се возят върху едно колело.

При проверката се разбира, че те нямат документи за самоличност и полицаите им съставят акт. Тогава един от юношите посяга на служителя на МВР.

Момчетата обаче не са съгласни с версията на служителите на реда: "Той ме удря в корема първо и аз само му хващам ръцете, не го удрям. Аз само се самоотбранявам, нищо друго", твърди Николай Милчев, единият от братята. Роднината му, Стефан, също отрича да са посягали на патрулката или на полицаите.

„Аз видях, че почнаха да бият момчетата, уплаших се, избягах и тръгнах да викам майка им и баща им", разказва третият задържан, Красимир Петков.

Бащата на братята - Ярослав Коцев, признава, че децата му са направили „това, което не е правилно”, но и служителите на реда са направили „някои неща, които просто не би трябвало да бъдат така”, допълва телевизията.

Заради понесените от момчетата удари са подадени жалби за полицейски произвол. Прокуратурата пък на своя страна е повдигнала обвинения за хулиганство. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза за причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

4

данван

20.02 2017 в 14:17

Сорос е виновен!

11925

3

FeldMarschal

28.10 2016 в 09:04

Ето до това води прекалената евроге*йщина. Вместо да се радват че не лежат 2 метра под земята, което заслужават и ако бяха в САЩ щяха да са го получили, тия на съд тръгнали

16193

2

SC

27.10 2016 в 19:59

Айде, почувстваха се дискриминирани, насилени и депресирани.
Подканям Станислав Додов и Красимир Кънев да отидат да им врътнат по някоя... мелодия, за да ги утешат.
И да не забравят да им дадат по 30 евро.