Автобус с учители катастрофира в Сливенско

OFFNews 25 май 2016 в 17:31 7107 0

Катастрофа между автобус и ТИР е станала край сливенското село Камен, съобщиха от МВР.

По информация на бТВ в автобуса е имало 30 учители.

Инцидентът е станал около 15.05 часа. За случилото се е подаден сигнал на тел. 112. Към мястото са насочени екипи на полицията и Бърза помощ.

Според първоначалните данни, при изпреварване автобусът с бургаска регистрация, пътуващ в посока Ямбол, се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация.

Състоянието на всички от автобуса е вън от опасност, разказаха за OFFNews пътуващи в него. В превозното средство са били учители от основните училища в Поморие и Ахелой, които носят името на Христо Ботев, връщали са се от екскурзия. Само една от учителките ще остане в болница, тъй като е с леко сътресение, каза директорът на училището в Поморие Кръстинка Цветкова. Всички останали педагози се прибират. Шофьорът на автобуса е с контузия в крака, оперират го в отделението по ортопедия, добави Цветкова.

На мястото на катастрофата се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента.

Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews