16-годишен ученик с комоцио след бой до училище

OFFNews - Бургас 22 януари 2016 в 13:58 5868 2

Мястото, където е станал инцидентът

Ученик от Гимназията по туризъм в Бургас пострада след конфликт между негови връстници от съседната Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Инцидентът става вчера, около 16 ч., на будка за закуски между двете гимназии. Мирослав попаднал буквално „между шамарите“, разказа учителят по информатика Здравко Златев, който се притекъл на помощ.

Момчето е ударено само веднъж, но сериозно. Златев разказа, че няколко пъти се опитал да се вдигне от земята, но падал отново. Учениците от „механото“ имали спор по между си, а пострадалото дете се оказало потърпевшо, добави помощник – директора на гимназията по туризъм Николай Димитров. На Мирослав е оказана веднага първа медицинска помощ в училището, след което е откаран в бургаската болница. Чувства се добре, разказа класният му ръководител. Детето е с комоцио, настанено е в отделението по неврохирургия.

Учениците от механотехникума, които са в 10 клас, са установени, разпитани са от полиция, казаха от съседната гимназия. Досега не сме имали сериозни проблеми с тях, уточни помощник – директора на механотехникума Румяна Георгиева. Наказвани са със забележки за отсъствия, но не и за нещо сериозно, добави тя.

Те са от семейства с един родител, бащите им, по една или друга причина, не са в семейството, някои – работят в чужбина.
Педагогическия съветник Мария Бедрова подчерта, че са искали патрул от полицията да минава поне в големите междучасия – в 10 и в 16 ч., както и след края на учебния ден. В района има три училища с гимназисти и в тази възраст сблъсъците не са рядкост.

Предстои педагогически съвет да решава за наказанията на побойниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews