Украйна обяви извънредно положение в енергетиката

OFFNews 16 февруари 2017 в 08:44 5916 7

Снимка www.rbc.ua

Министърът на енергетиката на Украйна Игор Насалик

Украйна обяви извънредно положение в енергетиката и предупреди, че може да има спирания на тока заради блокадата от ултранационалисти на железопътна линия, свързваща въгледобивните райони на изток с останалата част от страната, предаде AFP, цитирана от БТА.

Решението за обявяване на извънредно положение в енергетиката бе взето на заседание на правителството вчера, което се опитва да ограничи потреблението на електроенергия. Киев продължава да купува за украинските електроцентрали определен тип въглища, които се добиват само в сепаратистките проруски източни райони, отбелязва АФП.

Министърът на енергетиката Игор Насалик каза, че населението и индустрията трябва да пестят електроенергията. "Ще има спирания на тока, за да уравновесим функционирането на украинската енергийна система, ако мерките за пестене се окажат недостатъчни", добави той.

Украинските ултранационалисти обосновават блокадата на железопътната линия с аргумента, че Киев не бива да търгува с бунтовниците на изток.

Украйна вчера обвини руски хакери, че атакуват енергийната и финансовата система и друга инфраструктура с нов вирус, който прониква в индустриалните процеси, предаде Ройтерс.

Олександър Ткачук от украинската служба за сигурност каза на пресконференция, че кибератаките са организирани от руската Федерална служба за сигурност с помощта на частни софтуерни фирми и криминални хакери, а вирусът вероятно е дело на същите хора, създали зловредния софтуер "ЧернаЕнергия" (BlackEnergy), добавя Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

16.02 2017 в 10:44

ХАХАХАААА....крайна е на прага да ритне камбаната с финес..:))))

Туй требе да е следствие на предсказанието на Карлуковския пациент @пУйче, дето вчера из всички теми разправяше как ВЕЛИКА РОССИЯ.......аха,аха....всеки момент щяла да се разпадне..:)))))

@пУйчеееее.....дека си бре БУНАДЯСАЛА мисиркооо.....аха, разбрах, в момента си ПАК на електрошокова терапия....

42249

4

Denis Rizanov

16.02 2017 в 09:32

хаил -> хаир.

Добро, благодеяние, благополучие. Голям хаир. Хаир да не видиш.

42249

3

Denis Rizanov

16.02 2017 в 09:31

Докато не направят пълна инсинерация на всичката укрофашистка и протопсевдонационалистическа паплач хаил няма да видят.
Предпазва от разпространението на болести и зарази!

http://insineracia.com/

42249

2

Denis Rizanov

16.02 2017 в 09:27

ПОЧНА СЕ!

77927

1

El Commandante

16.02 2017 в 09:23

Квото сам си направиш, и Господ не мое ти го направи, дам...