Топлофикация - София ще става търговец на ток

OFFNews 11 февруари 2016 в 14:33 3829 4

"Топлофикация" - София иска да стане търговец на ток, компанията ще кандидатства за лиценз за търговия с електрическа енергия, става ясно от бизнесплана на дружеството. 

Това ще бъде стъпка към подобряване на финансовото състояние на дружеството, твърдят от "Тополфикация". В бизнес плана на компанията за 2016 г. е заложен пакет от мерки, целта е да се оползотвори в много по-голяма степен потенциала на централизираното топлоснабдяване в столицата, да се повиши качеството на предлаганата услуга, да се предложи повече информация в реално време на клиентите и да се увеличи доверието им, се казва в съобщение на дружеството.

През тази година ще стартира системата за мониторинг и управление на 4 200 абонатни станции в топлорайон „София“. Избрахме този район за пилотен поради големия брой потребители там и зачестилите аварии. Предстои подобни стъпки да бъдат предприети и в останалите топлорайони, докато не бъдат модернизирани всички абонатни станции в столицата“, коментира Георги Беловски, изпълнителен директор на компанията.

Близо 68 млн. лева е общата стойност на инвестиционната програма на „Топлофикация София“, заложена в бизнес плана на компанията.  

Около 77,43% от клиентите са без задължения или дължат до 2 сметки в рамките на допустимото от нормативната уредба.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови