Теменужка Петкова: 6 души работят за Южен поток - България

OFFNews 20 май 2016 в 09:05 4217 1

Теменужка Петкова

Шест човека работят в "Южен поток - България" - един изпълнителен директор, счетоводител, един шофьор и още трима служители. Възнагражденията им са редуцирани и те се приближават до средните в енергийния сектор. Това заяви пред Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.

Дори да се работи по преустановяване на компанията, трябва да се изготви окончателен баланс и други ангажименти, които трябва да спазваме по закон, обясни още Петкова.

Изненадана съм от аргумента на АБВ, че напускат управляващата коалиция с аргумент, че не се търси диалог с тях по важни въпроси и че имало проблеми в енергетиката, отговори министърът на въпрос на водещия. Има проблеми в сектора, но с колегите от АБВ имахме много добър диалог в парламента, те ни подкрепяха в действията ни.

Факт е, че стабилизирахме сектора. Българското правителство работи активно за защита на националните ни интереси. Това, което правим, ще даде стабилност в сектора за години напред.

Министър Петкова посочи още, че търсенето на газ в Черно море от блок "Хан Аспарух" и блок "Силистар" може да донесе до две години резултати. Това ще промени не само сектора, но и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови