Строежът на метрото променя движението от днес за 2 години

OFFNews 01 февруари 2016 в 06:01 9484 0

От днес до 1 февруари 2018 г. в част от центъра на София се въвеждат промени в организация на движението във връзка със строежа на третия лъч на метрото, съобщи Столична община. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов" като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда в същия участък на булеварда.

Закрива се наказателния паркинг на Центъра за градска мобилност в разделителна ивица на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов". Движението на превозни средства ще се извършва по ул. "Силистра" еднопосочно между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Чамкория" в посока към ул. "Чамкория".

За времето от 8.00 ч. на 1 февруари 2016 г. до 24.00 ч. на 1 февруари 2018 г. се закриват местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Силистра" и по западното пътно платно на ул. "Проф. Милко Бичев" между бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Силистра".

От 4.30 ч. на 1 февруари 2016 г. до 24.00 ч. на 1 февруари 2018 г. се променя маршрутът на автобусни линии с номера 11, 213 и 404 само в посока жк "Гео Милев", жк "Младост" и жк "Дружба". Линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. "Ген. Данаил Николаев" - ул. "Проф. Милко Бичев", надясно по ул. "Проф. Милко Бичев", по източното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрутите си.

Измества се спирка пл. "Орлов мост" с код 1289 на 100 м напред от съществуващото си местоположение на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!