Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на „Атоменергопром“

OFFNews 26 септември 2016 в 13:28 6426 2

Международната рейтингова агенция Standard & Poor’s потвърди по международната скала дългосрочния рейтинг на ниво ВВ+ на руската компания АО „Атомен енергопромишлен комплекс“ („Атоменергопром“), част от руската държавна корпорация „Росатом“.

Рейтингът на самостоятелния кредитен профил на „Атоменергопроект“ бе повишен от BB на ВВ+. Заедно с това бе променена и прогнозата за рейтинга от „Негативен“ на „Стабилен“. В момента рейтингът на „Атоменергопром“ се намира на максимално възможно, суверенно ниво и съответства на кредитния рейтинг на Русия (ВВ+, прогноза –„Стабилен“).

Положително влияние върху кредитоспособността на компанията, според рейтинговата агенция, оказва вертикално интегрираният бизнес модел и гарантираният монопол в сферата на гражданската ядрена индустрия в Русия, значителният поръчков портфейл и стабилното финансово състояние.

АО „Атоменергопром“ е интегрирана компания, която консолидира гражданските активи на руската ядрена индустрия. Компанията осигурява пълния цикъл на производството в сферата на ядрената енергетика – от добива на уран до строителството и АЕЦ и изработването на електроенергия.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови