Срокът за обжалване на "Белене" е изтекъл, реформатори подозират, че текат преговори за рестарт

OFFNews 18 октомври 2016 в 15:25 7056 5

В неделя е изтекъл срокът за обжалване на решението по Арбитражното дело, по което България е осъдена да плати реакторите, купени от руската страна за АЕЦ "Белене".

Това каза в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев. По думите му с това е пропусната всяка възможност да се оспорват 1,2 милиарда лв., които страната ни дължи на руската фирма "Атомстройекспорт", от която са купени реакторите. Кънев настоя за този пропуск да се понесе политическа отговорност, тъй като смята, че страната ни не е обжалвала решението на съда умишлено, от което следват редица последици.

Депутатът Мартин Димитров добави, че позицията на Реформаторския блок е, че двата купени реактора трябва да бъдат продадени, а проектът да бъде спрян. А зад това, че не сме обжалвали решението на съда за Белене, Димитров смята, че стоят други интереси, а именно, че "в момента текат преговори с мним частен инвеститор за реализация на проекта АЕЦ "Белене"". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

18.10 2016 в 15:56

Няма какво да подозират. Цялото мотаене около тази централа, цялото дърдорене около путинска Русия - ама дали да или не... Целият потоп от празни приказки, откровени заплахи, всичко това е насочено към една цел - да си построим още една атомна централа в угода на източния господар за да се привържем по-здраво към каруцата му и в перспектива да заемем законното си място в Евразия - между Таджикистан и Афганистан. Някои ще лапат меда, за нас ще остане само жилото.

Поздрав!