Словаци прибраха локомотиви на БДЖ на цена за скрап

OFFNews 20 декември 2016 в 13:51 10115 3

Словашка компания прибра най-запазените локомотиви, които БДЖ предложи на търг.

Както OFFNews вече съобщи железопътният превозвач обяви за продан 50 локомотива и електрически мотриси на цени по-ниски от джипките, които горските купиха уж да возят арабски шейхове, ловуващи у нас, които впоследствие се оказаха на разположение на премиера Бойко Борисов.

За участие в търга участие бяха заявили три компании - две български и словашки завод за ремонт на локомотиви, който вече е пазарувал от подвижния състав на БДЖ през 2012г.

В крайна сметка обаче само чуждестранната компания се яви на наддаването и купи 6 магистрални електрически локомотива "Шкода", серии 44 и 45.

Според железничари всичките возила са годни за модернизация, като локомотивите с номера 115 и 118 дори разполагат с климатици, заявяват от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

От организацията заявяват, че за тях е абсурдно при продължаващия недостиг на годни локомотиви да се продават такива, които могат да бъдат ремонтирани и за които са плащани значителни средства от българския данъкоплатец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12181

3

ivankristov

22.12 2016 в 09:14

бдж се води към умишлен фалит от сегашното управление, което прави това от 2009г. не се отделят пари за ремонти на локомотиви и вагони, умишлено не се търсят клиенти ,но на кой му пука важно е да върви футболният отбор на изпълнителният директор владимиров - първи секретар на комсомола по времето на виденов и първанов

12678

2

ovgun

20.12 2016 в 15:54

Гадове, некадърни и прости продажници. Време е да ги закичим на бесилото!