Селскостопанската академия: Менда Стоянова ни каза да си вземем по-добър лобист

OFFNews 01 декември 2016 в 13:05 6783 1

Работещите в Селскостопанската академия в Пловдив излязоха с протестна декларация срещу решенията на бюджетната комисия в Народното събрание да не увеличи финансирането им по време на обсъжданията на държавния бюджет за догодина. Тя е подписана както от структурите на КНСБ, така и тази на КТ "Подкрепа".

Служителите в Селскостопанска академия категорично не приемат решението на бюджетната комисия в парламента да откаже отпускането на 8 млн. лв. за едно от най-старите и уважавани научни заведения в България и в света, се казва в декларацията. 

Според тях тези пари са крайно необходими за осигуряване на "и без това унизителните заплати в ССА и са жизнено важни за оцеляването на академията през 2017 г."

От академията посочват, че повече от 60% от служителите им са с доходи около минималната работна заплата – в това число експерти и учени с висше образование.

"Възмутени сме от поведението на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, която вчера използва отсъствието на камери, за да ни посъветва „да си вземем по-добър лобист, да ви внесе предложението“, се казва още в декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови