Освободиха трима бивши министри от БСП от енергийни дружества

OFFNews 18 октомври 2016 в 15:43 14940 16

Министерството на енергетиката стартира процедура за промени в ръководствата на компаниите „Ай Си Джи Би“ АД, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, съобщиха от министерството.

Бившият строителен министър Асен Гагаузов ще бъде освободен от поста си на член на Съвета на директорите на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД. С работното си място ще се раздели и бившият министър на икономиката в правителството на Сергей Станишев Петър Димитров. В момента той е член на Управителния съвет на ДП „РАО“.

Бившият лидер на БСП-София и енергиен министър Румен Овчаров ще бъде освободен от длъжността член на надзорния съвет от квотата на българската държава в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Промените ще влязат в сила след спазване на нормативноопределената процедура.

До кадровите рокади се стигна след като в петък от ГЕРБ оповестиха договор, според който през 2007 г. като енергиен министър Румен Овчаров е дал за 1 лев на концесия за участък "Бабино", в който наскоро имаше протести на миньори. След това правата са били прехвърлени на друга фирма за 35 млн. евро.

Същата вечер кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков попита във Фейсбук защо управляващите търпят кадри на БСП на ръководни постове в държавната енергетика. 

В депутатски въпрос към парламента реформатори посочиха и тримата министри като съпричастни за проекта АЕЦ "Белене", който донесе щети за милиарди на държавата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

15

Лопе де Вега

19.10 2016 в 08:21

половина - за този, който ги дава. Не ми разправяйте, че един долар е струвал 92 стотинки, а ми кажете колко пъти сте купували долари от БНБ за тази цена! Аз знам - нито веднъж!

Чудовищната пропаганда на комунистите е това, което оформя бъдещето на прекрасната ни страна. Техните лъжи имат една цел - да продължават да заслепяват мнозинството от народа за истините, които ни доведоха дотук и да насаждат омраза към демокрацията като начин за организиране на обществото. Така ще отглеждаме сляпо и насила оглупявано поколение - лесна жертва на оная, Голямата Лъжа. По-лесно се управлява народ в духовно робство.

Всеки, добавил аргументи срещу комунистическата пропаганда, има моите предварителни благодарности. Крайно време е да обявим война на ЛЪЖАТА!

Поздрав!

29217

14

Лопе де Вега

19.10 2016 в 08:12

Навсякъде, където комунистите и техните доброволни ятаци правят демокрация, става така. Краде се, лъже се, безнаказано се престъпват законите, напълно се губят всички човешки черти. Та и у нас. Кой направи демокрацията - софийският градски комитет организира първите митинги, които представиха пред примрелия за промени народ бъдещите му вождове. Кой съсипа текезесетата? Не, не е Иван Костов. Вашето велико народно събрание прие закона. Кой заряза прочутата тежка и лека промишленост? Цялото ви бкп - всички номенклатурци на всички нива на управлението. Кой лиши за дълго държавата от кредити? Андрей Луканов със своя мораториум. Кой и с какви пари създаде първите крадливи банки? Партийците с изнесените главно в Австрия пари. И не ми разправяйте, че нямало куфарчета. Знам точно за случай с два КУФАРА, предназначени за Австрия. Колко струваше вашият "силен" лев? Между 28 и 37 стотинки. Как се даваха заеми от милион долара? Просто - половината за получателя и да бяга в тежката чужбина, другата

29585

10

Izalina

18.10 2016 в 23:11

Изгарям от любопитство да науча имената на наследниците на овакантените позиции.
А на бас, че ще са независими и мегакомпетентни експерти, които, ама нищо общо нямат със силните на деня. Ама друг път.

А най страдам за Р.Овч. завалийката ....

Трагедията продължава. Шестнадесето действие.

26179

9

ELPIDA

18.10 2016 в 20:24

Професоре,прав сте за всичко,но защо голяма част от членовете на БКП бързо и лесно се преориентираха към "недоразвит капитализъм"?
Ами щото партията им се състоеше от шепа истински комунисти-идеалисти,които умряха с динозаврите и армия партийни тарикати...

26179

7

ELPIDA

18.10 2016 в 18:55

Ха, ама играчите винаги намират начин да "оптимизират" мангизи за да се спасят от "оптимизирани" присъди...
 
X

Да помогнем на украинските деца!