Мотори и каравани ще плащат сезонна гражданска отговорност

OFFNews 15 декември 2016 в 09:38 11525 2

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Всички мотoрни превозни средства - мотори, каравани, кемпери, вече ще плащат гражданска застраховка само за периода, в който се използват - лятото.

Това реши парламентът, като прие специално за това промени в Кодекса за застраховането.

Един от вносителите на предложението - депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров -обясни, че това е "просто една справедливост" - хората да плащат толкова, колкото трябва. Той добави, че няма причина за сезонните превозни средства да се плаща застраховка цяла година. Освен това така нямало да има повече злоупотреби през зимните месеци, тъй като, така или иначе, мотористите не плащали през зимата и трупали задължения, които после трябвало да плащат, за да подновят застраховката си лятото.

Промяната идва след протести на мотористи през лятото, които искаха да бъде въведена такава сезонна гражданска отговорност.

Делян Добрев от ГЕРБ обясни, че с промяната в Кодекса за застраховането мотористи и други ползващи сезонни превозни средства ще имат възможността да плащат гражданска за по-малко от 12 месеца и не по-малко от 30 дни.

Следващото лятото промяната вече ще е в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

15.12 2016 в 10:18

Ми хуу...

29585

1

Izalina

15.12 2016 в 10:05

Йей, успяхме :)

Само, ако ми позволите, първите протести бяха през януари! Месец след приемането "под сурдинка" и предколедно на абсурдната дерегистрация.