Младите меринджеи представиха документи откъде имат 8,5 милиона лева

OFFNews 28 септември 2016 в 14:30 29621 8

Младите меринджеи, които единствени се явиха и спечелиха търга за Дипломатически клуб „Бояна“ срещу 8,5 милиона лева, са предоставили в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол две декларации - за произхода на средствата и по смисъла на Закона за мерките срещу изпирането на пари. 

Това обявиха от ведомството на Емил Караниколов.

Сделката привлече общественото внимание след като се разбра, че спечелилият наддаването кандидат е световнонеизвестната компания „Ексклузив Уеб Дизайн“ ЕООД от Стара Загора с капитал от 3 лева. Съсобствениците й се оказаха трима младежи - 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов.

За Ванеса се знае, че доскоро се е трудила като сервитьорка.

„Ексклузив Уеб Дизайн“ ЕООД за миналата година има оборот от 2000 лева и 1000 лева печалба. 

От Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол уточняват, че във ведомството е постъпило писмо от Националната агенция по приходите (НАП) с искане за предоставяне на информация и документи, касаещи целия ход на приватизационната продажба, включително и двете декларации, посочени по-горе.

Те щели да бъдат предоставени още днес.

"Именно НАП е органът, който може да извърши проверката и да направи компетентна преценка по сделката", заявяват още от АПСК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

6

За Ванеса се знае, че доскоро се е трудила като сервитьорка.
...............

:-))))

Гранфон сфири майка плачи!!