Министър Седларски "отказва да се превърне в заложник на корпоративни интереси"

OFFNews 24 март 2017 в 23:46 4963 0

Снимка mi.government.bg

Теодор Седларски.

"Изнесените днес медийни публикации и тиражиран запис представляват манипулативно внушение, че министър Седларски „кадрува“ в екипа на дружества от Държавната консолидационна компания. Министърът на икономиката е принципал на ДКК и в неговите правомощия е да извършва промени в ръководството на дружествата от неговата структура" - обявиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

"Изпълнителният директор на ДКК ЕАД и останалите членове на борда бяха освободени наскоро заради продадената в нарушение на закона сграда на „Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки“ и заради лоши корпоративни практики в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, „ВМЗ“ ЕАД и други дъщерни дружества на консолидационната компания" - твърдят от ведомството.

Информацията за това вече беше оповестена от страна на Министерството на икономиката и е причина за промяна в персоналния състав на Съвета на директорите на държавната компания. Фактите за незаконната сделка се съдържат в конкретен доклад, за което е сезирана прокуратурата, коментират още от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови