Министър Московски обясни как ще спрат безобразията на БДЖ

OFFNews 27 октомври 2016 в 15:01 8568 4

Транспортният министър Ивайло Московски представи решение на проблема как влаковете няма да закъсняват и как БДЖ да започнат да предлагат по-качествени услуги.

"Единственият начин да не се стига до ситуация, в която пътниците повече от час чакат локомотив още на началната гара, е БДЖ да закупи нов подвижен състав. Това обаче може да стане едва след като бъдат погасени дълговете на дружество. Плановете на правителството са 500 милиона лева от концесията на Летище София да бъдат насочени към БДЖ", каза министърът.

Според него през последните години жп компанията нямало как да подобрява услугите и да инвестира в подвижен състав, тъй като всички налични средства отивали за изплащането на кредитите на БДЖ. Решение не можело да се намери докато не се платят старите дългове, а Московски очаквал до две седмици Еврокомисията да даде разрешение приходите от концесията на Летище София да отидат за жп превозвача.

Според плановете на Московски при успешна концесия на столичната аерогара в рамките на година и половина БДЖ ще успее да изчисти дълговете и да има нов подвижен състав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови