Глобяват Топлофикация-Габрово, че остави абонатите на студено

OFFNews 23 февруари 2017 в 12:21 6085 1

Tоплофикация-Габрово ще бъде глобена за това, че остави на студено клиентите си почти през целия отоплителен сезон, заяви членът на КЕВР Евгения Харитонова, цитирана от БНТ.

Тече проверката в дружеството и след нея ще се реши дали да бъде отнет лицензът за топлоснабдяване.

Изпълнителният директор на Топлофикация-Габрово Калин Ангелов обясни пред комисията, че причината за това са аварии в горивните системи и по мрежата. Той призна, че на този етап не са разработили механизъм за компенсиране на абонатите заради студените радиатори.

"Колегите от битовото топлоснабдяване в момента обработват информацията и ще се направи анализ къде е имало отклонение от параметрите за отопление. Методика нямаме още за компенсиране и обезщетяване на клиентите ни. Ще бъде направена такава", каза Ангелов.

На свой ред членът на КЕВР Евгения Харитонова коментира: "Аз не бързам да отнемам или да давам лицензи, защото трябва да се помисли какво става с отоплението на Габрово. Нали тези 25% с какво ще се отопляват и ще трябва да се прегледат, и наистина да се направи една много съществена проверка и едва тогава ще ви уведомим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови