ГЕРБ: Не Добрев, а Стойнев ощетил държавата за АЕЦ "Белене"

OFFNews 24 октомври 2016 в 17:45 9772 9

Снимка ГЕРБ

Валентин Николов

По времето на Делян Добрев като министър на икономиката държавата не е извършвала плащания към компанията за строежа на АЕЦ "Белене" "Уорли Парсънс", а дори напротив - министърът в кабинета на Орешарски Драгомир Стойнев изплатил над милион евро.

Това каза в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по енергетика в парламента Валентин Николов.

По негови думи държавата не е дала и стотинка по времето на Делян Добрев, чийто имунитет днес бе поискан от прокуратурата и му бяха повдигнати обвинения за източването на Националната електрическа компания (НЕК) заради проекта "Белене".

Николов заяви, че най-голямото плащане е направено от енергийния министър по времето на Орешарски Драгомир Стойнев, а служебният министър Асен Василев извършил плащания за "60-70 хил. евро".

Депутатът на ГЕРБ сподели това в телефонно включване, когато гост в студиото бе независимият народен представител Георги Кадиев.

"Ключовият въпрос е защо не са прекратили договора с "Уорли Парсънс" след решението на Министерски съвет за прекратяване на проекта", каза Кадиев, който в началото на участието си сподели, че дори за него е изненада обвинението на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

11

Black Hex

25.10 2016 в 09:20

"Не бе, поне ELPIDA няма ли веднъж да вземе отношение по темата върховенство на закона?"

Не бе панелния гном с претенции за майсторство в градинарството НЯМА ЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА ОТГОВОРИ НА МНОГОБРОЙНИТЕ ВЪПРОСИ ОТПРАВЯНИ КЪМ НЕГО, вместо да се измъква като мазна пръдня от шалвари?
Ето тук един по-безобиден:
"Бай чесън, не се миши като седеруга, а дай отговор защо в мигрантските центрове у нас иракчани и афганци, които изпращат краварите, са 4 пъти повече от сирийците,които изпраща Путин?"
:)))
мишок.