Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дянков: Да забравим темата "Белене"

OFFNews 17 август 2016 в 08:28 8311 6

Дянков: Да забравим темата

Да забравим темата Белене. Моето мнение е че просто трябва да сложим точката, дотук беше, не ни трябва. Не ни трябва този проект.

Това каза в интервю за Нова тв бившият финансов министър Симеон Дянков. 

Той обясни, че проектът е "вреден", защото в него са изсипани много пари в корупционни схеми. Според Дянков Бургас-Александруполис също не е добре да бъде възраждан, но единствената добра идея е създаването на газов хъб и строежа на Южен поток.

"И Западът ни трябва, и Изтокът ни трябва. Ние сме по средата и Изтокът дава голяма част от туристическия поток. Това ни е икономиката", обясни бившият министър в правителството "Борисов - 1".

По думите му основният икономически проблем за България е, че населението намалява и "голяма част от младото ни население търси изход навън".

"Ако имам забележка към президентската кампания, е, че липсва главно от страна на опозицията. Всъщност опозиция няма нито по отношение на икономиката, нито по отношение на президента", обясни Дянков. По думите му липсата на опозиция прави така, че правителството да изглежда все по-добре.

"Нито в ляво, нито в дясно не се изказват смислени идеи как с нов президент ще се промени икономическата визия на България", каза Дянков.  

Той смята, че страната ни трябва да стане член на Европейския банков надзор, което ще осигури допълнителна стабилност. Ако приемем еврото няма всичко да бъде умножено по две, обясни Дянков, според когото нищо няма да се промени от гледна точка на цените. 

Дянков е категоричен, че Кристалина Георгиева няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент. "Кристалина има много отговорна работа в Брюксел, смятам че мястото ѝ е там. Познавам я доста дълго и от работата ни в Световната банка и знам, като се хване за нещо, няма да се откаже", обясни ексминистърът, според когото нагласите в ГЕРБ за кандидат-президент са се променили заради сериозните промени във външнополитическата обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

6

newfoundland

18.08 2016 в 18:23

Дянков е бита карта, изобщо не трябва да му дава думата. А от това Белене доста хора ядоха и още ще ядат!

13207

5

Shoshon

17.08 2016 в 11:04

Брат Пит беше много калпав министър, който можеше да преведе БГ през турболенцията на кризата 2008 но я вкара в гига-криза посредством спестовната си политика:) постната пица и т.н. Не виждам защо трабва да ме е еня за мнението му. Най-вероятно грешно.

12256

4

Stamboloff

17.08 2016 в 09:57

Прав е Дянков, че Белене не е бизнес проект. Затова беше спрян още при Тодор Живков. Само на мен ли ми прави впечатление, че шепата на проекта (главно политици,не експерти) се държат като хора, които вече са обещали едни неща, взели са едни пари, похарчили са ги и сега нищо друго не им остава освен да имитират активности. Биг брадър гледа и си прави изводи. Струва ми се, че Го подценяват.

20374

3

Стринка Минка

17.08 2016 в 09:46

Той обясни, че проектът е "вреден", защото в него са изсипани много пари в корупционни схеми.

БратПит да не би да намеква, че прокуратурата не работи?

 
X

Да помогнем на украинските деца!