Делян Пеевски купи "Химко"

OFFNews 21 януари 2016 в 14:28 12687 30

Дружеството „НСН Инвестмънт”, в което депутатът от ДПС Делян Пеевски има 90-процентов дял, е купило фалиралия торов завод „Химко” във Враца при четвъртия опит някогашният флагман на социндустрията да бъде продаден. Това потвърди пред bTV синдикът на комбината Росица Томова.

Минималната цена в поредния търг беше 11.7 млн. лева, като единственият участник е именно купувачът, което означава, че вероятно офертата е на тази стойност или близка до нея.

Томова предпочете да не коментира каква е цената по сделката: „Купувачът, ако прецени, че може да я сподели, нека да Ви я каже. Аз не бих искала, считам, че това е търговска тайна. Цената се знаеше каква е на имуществото. Мога да кажа, че се яви един-единствен кандидат. Имаше внесен един задатък, имаше единствен кандидат и единствено предложение”.

Пеевски получи 90-процентов дял в „НСН Инвестмънт” от майка си Ирена Кръстева през август м.г. Компанията купи "Табако инвестмънт", заедно с неговия 5-процентов дял в "Булгартабак холдинг", а през ноември увеличи капитала си с 1 млн. лева.

"Важно предприятие е било винаги. Сега се сетѝхте да питате", така министърът на икономиката Божидар Лукарски е отговорил на въпрос на Клуб Z за продажбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!