Британски медии препоръчват България като топ дестинация за туризъм

ОFFNews 25 април 2014 в 08:21 11453 8

Класацията на потребителския сайт PostOffice.co.uk

Снимка Post Office

Класацията на потребителския сайт PostOffice.co.uk

"България е новата Майорка" е само едно от заглавията в днешната британска преса, които препоръчват горещо страната ни за почивка през лятото.

Това определено е най-добрата дестинация в този ценови клас и е идеална за британските туристи, които търсят изгодна ваканция, пише "Йоркшир пост" и отбелязва възможността за морска и планинска почивка, както и наблюдение на птици за любителите орнитолози.

"Британците трябва да отидат в България за изгодна ваканция", пише и вестник "Телеграф".

Публикациите в тези и още няколко медии са базирани на проучване на тазгодишния туристически пазар, съставено от компанията "Post Office", която предлага оферти в сферата на туризма, застраховките, спедицията, транспорта и др.

В проучването България заема пето място от общо 44 държави, като първенството държи Бали, а на втора и трета позиция са Португалия и Чехия. На четвърта е Гамбия.

В Слънчев бряг потребителската кошница от 20 традиционно пазарувани по време на ваканция продукта излиза само 43 паунда, добавя "Телеграф". Сред тях са например чаша кафе, бутилка местна бира, кен "Кока Кола", минерална вода, слънцезащитен лосион, цигари "Марлборо", обяд за двама в ресторант и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови