Борисов нареди на Лиляна Павлова да успокои ген. Радев за тол системата

OFFNews 03 януари 2017 в 11:57 10714 9

Министър –председателят в оставка Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да разговаря с избрания за президент ген. Румен Радев във връзка с публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона, съобщи правителствената информационна служба.

Целта била да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка, за да отпаднат съмненията на новоизбрания президент Радев.

Все още не встъпилият в длъжност държавен глава публикува снощи притеснения за търга, който е с внушителната стойност от 200 милиона лева. Въпреки солидния бюджет новата процедура е обявена при изключително съкратени срокове. Подаването на оферти е от 29 декември до 5 януари.

По-рано днес обяснения по казуса публикува и АПИ. Според пътната агенция обществената поръчка не е нова, а отдавна стартирала. Затова тя не попадала в обхвата на нареждането на премиера в оставка всички нови търгове да бъдат консултирани с екипа на ген. Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

03.01 2017 в 13:48

Младо семейство, което прекара нощта в колата си на второстепенния път край Айтос разказа, че сутринта обърналият се пред автомобила им ТИР все пак бил вдигнат: „След това чакахме още два часа. Въпречи, че пътят беше разчистен от часове, не ни пускаха да минем. Чак в 11 часа разбрахме защо. Откъм Бургас се зададе Бойко Борисов с мощен джип и една кохорта журналисти по петите му. Борисов слезе и тържествено обяви пред камерите, че вече всичко е наред, защото той лично се ангажирал да помогне за почистването. С жена ми го гледахме отстрани онемели. При вече разчистен път, ни държаха още три часа на студа, за да го чакаме да дойде и да си направи селфи с бедстващите! А после Борисов запали колата и тръгна към Карнобат да си прави и там селфита… Това е повече от подигравка! Това е фрапираща наглост!“. – оплака се премръзналото нещастно семейство. Но кой да ги чуе. Официозните и най-рейтингови телевизии показаха само Борисов!

18551

5

Нострадамус

03.01 2017 в 13:47

СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА : Причината за снежния ад е управленският ад на ГЕРБ. Шеф на всички кризисни щабове, по РЕКЛАМНИ ПРИЧИНИ, е премиерът Борисофф. И всички зависят от неговите заповеди. Шофьорите са длъжни да плащат прескъпите винетки, но нямат право на елементарна поддръжка на пътя. http://www.segabg.com/article.php?id=836492

13350

3

torbalancho

03.01 2017 в 12:43

мен най ме успокояват едни 2 милиона, знаете ли като ги хвана в ръчичката, заспивам като малко котеце в скута на майка си..

42249

2

Denis Rizanov

03.01 2017 в 12:22

Изключително цинично!
Не може да се говори за откритост и обективност при срок от 4 работни дни като единият от тях е 30 Декември. А самата обява за тази поръчка да е "тайно" пусната само на сайта на АПИ на... 29-ти Декември в 16:07ч.