Българо-китайската камара подписа договори за 18 млн. евро

ОFFNews 24 юни 2016 в 14:46 5990 0

Делегация на Българо-китайската камара за индустриално развитие подписа договри на обща стойност 18 млн. евро при посещението си в Китай, съобщава Българската стопанска камара. БККИР, която е член на БСК, участва в III-ия Бизнес симпозиум между Китай и камарите за инвестиции от Централна и Източна Европа.

Българската делегацията посети изложението за инвестиции и търговия между Китай и централноевропейските страни.

БККИР участва и в симпозиум за сътрудничество в икономиката и търговията между Асоциация на жените-предприемачи - гр. Нинбо, в периода 8-12 Юни.

Като резултат от това беше подписан Меморандум за сътрудничеството с областните комитети на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) в Провинция Джъдзян (55 милиона население), гр. Нинбо (10 милиона население), гр. Худжоу (3 милиона население), гр. Джоушан (1,4 милиона население).

Подписано беше и 3-годишно рамково споразумение за сътрудничество в областта на търговията, международните инвестиции и технологии с Асоциацията на жените-предприемачи - гр. Нинбо, по силата на което ще бъде открит постоянен Български търговски изложбен център в гр. Нинбо.

При посещението си в Китай БККИР подписа рамкови споразумения за сътрудничество с „Нингбо Джълун Оверсиас туризъм Груп Ко“ и „Нингбо Сиястори Обединени технологии Кo“ за разкриване на български туристически офис в Нинбо Индустриален Парк на Централна и Източна Европа и промотиране на български туристически продукти и услуги за китайския пазар.

Членове на БККИР подписаха търговски договори за 18 милиона евро за износ на вино и козметични продукти с розово масло.

Българската делегация изрази своята признателност и благодарност към Китай за организацията и провеждането на събитията, като страна домакин, което гарантира успех при проведените срещи.

В края на лятото се очаква бизнес делегация от провинция Джъдзян да посети България и да се срещне с членове на БККИР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови