Ангелкова ще променя облика на Слънчев бряг

Светослав Метанов 23 август 2016 в 15:40 10210 3

Снимка БГНЕС

Разработваме наредба за статута на националните курорти, в която ще разпишем конкретни текстове за промяна облика на Слънчев бряг. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща за бъдещето на курортния комплекс.

В дискусията участваха и кметът на община Несебър Николай Димитров, народният представител Димитър Бойчев, хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажове и др.

„Слънчев бряг е един от най-големите ни курорти, който формира голяма част от облика на летния ни туристически продукт. Всички ние трябва да се обединим и да намерим работещи решения, за да променим начина, по който изглежда“, каза министър Ангелкова.

Тя обясни, че с промените в Закона за туризма се предвижда създаването на отделна наредба за националните курорти, в която ще се разпишат конкретни текстове за всеки от тях. 

По време на срещата с туристическия бранш са се чули и предложения да се забрани поставянето на преместваеми обекти на определени места в курорта и да се обособят отделни парцели за тях. По този начин щели да се изчистят централните алеи от загрозяващите ги капанчета.

„Слънчев бряг“ АД ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да постигнем видим ефект“, подчерта министър Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

2

66

23.08 2016 в 21:55

ако изкарате леглата от хотелите

на колко етажа ще се подредят на плажа ?

13277

1

66

23.08 2016 в 21:54

ОЩЕ БЕТОН и фекализация в морето .....

НЕ ! МЕРСИ ! БЯГАМ ДАЛЕЧ !