Още през март имало сигнали за поведението на бургаската треньорка по гимнастика

OFFNews - Бургас 19 ноември 2016 в 09:27 21441 11

Треньорката Елена Симеонова

Родители на деца от Бургас са подали сигнали за поведението на треньорката по художествена гимнастика Елена Симеонова още през месец март. Симеонова стана скандално известна, след като местна телевизия я засне как дърпа ушите на състезателка и я обижда по време на тренировка.

Това нейно поведение е ежедневие и сме го наблюдавали и преди, казва Бисер Бойчев. Той е баща на млада гимнастичка, която тренира в друг клуб. И трите бургаски отбора в този спорт делят една зала по време на тренировка. Децата ни са потърпевши от нейното поведение, пояснява Бойчев и добавя, че Елена Симеонова настройва децата от клубовете едни срещу други.

По принцип, родители не би трябвало да има по време на тренировки. Ние сме влизали в края на деня, когато си събираме децата, да видим какво играят, как играят. Но всички родители са били свидетели, както от нашия, така и от техния клуб и не мога да разбера как могат да говорят такива неща и да ги приемат за нормални. Такъв груб език, удари, дърпане за ушите…“, казва Бисер Бойчев.

Съпругата му и още 12 родители са пуснали жалба до федерацията по художествена гимнастика още през месец март, тази година, но и до ден днешен нямат официален отговор. След жалба на друг родител в Община Бургас пък монтирали камера в зала „Младост“, където текат тренировките, но няма ефект от нея, казва Бисер Бойчев.

Явно никой не иска да вземе отношение да се разреши този проблем, смята той.

От община Бургас излязоха с декларация, с която осъждат подобно поведение от страна на треньори и призоваха всички спортни клубове да спазват границите при обучение на деца. Има и възможност клуб „Олимпия“, на който Елена Симеонова е и председател, освен че е треньор там, да бъде лишен от общинска субсидия, но това решение е в прерогативите на общинския съвет.

От Районната прокуратура в Бургас продължават своята проверка и през следващата седмица се очаква да излязат с решение дали ще образуват наказателно дело за действията на треньорката по художествена гимнастика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

9

El Commandante

19.11 2016 в 11:50

neskafe, да започнем от там че ти по всяка вероятност не би завел детето си да тренира точно това и не би бил болно омбициозен да го правиш олимпийски шампион.

Тея неща си имат цена, you know....

77927

7

El Commandante

19.11 2016 в 11:13

Желю Митев, след като самите родители казаха че няма проблем, не виждам какво се пениш...