Любомира Казанова: Винаги ще помня какво се случи миналото лято

Димитър Андреев 14 ноември 2016 в 13:20 9053 0

"Златната" резерва на ансамбъла ни по художествена гимнастика Любомира Казанова е най-търсеният събеседник 48 часа преди големия бенефис на грациите ни, наречен "Отборът", който ще се проведе на 17 ноември в "Арена Армеец".

Около името й се вдигна много шум преди олимпийските игри в Рио, когато трябваше спешно да замени падналата от шестия етаж титулярка Цветелина Стоянова. Любомира трябваше да понесе интригите, че едва ли не е станала причина за постъпката на Цвети, но не се пропука и доказа, че е силен характер. След едва два месеца с ансамбъла в познатия му състав, тя трябва да си вземе сбогом с тези момичета, за да стане нещо като неформален лидер на новия, който все още е в процес на изграждане.

"За мен това ще е много вълнуващо събитие. Момичетата много ще ми липсват. Не това, че няма да се виждаме, а за това, че няма да си споделяме как сме прекарали деня си, какво ни се е случило. И друг път е казвано, но ние бяхме като едно семейство.

Успях да си почина след олимпийските игри. За мен психологическото натоварване беше дори двойно и тройно по-голям, знаете защо. С новия ансамбъл започваме с равен старт. Аз също нямам голям опит, въпреки че дълго време бях резерва. Не искам да имат някакъв респект от мен само затова, че съм спечелила бронзов олимпийски медал. Ние ще бъдем един отбор и трябва да се уважаваме", споделя Любомира Казанова.

Тя не иска да забрави нито един миг от тези два месеца, в които тренира на 100 процента заедно с ансамбъла. Най-щастливият й миг от лятото пък е краят на съчетанието на бухалки в Рио, когато от плещите й се стоварва тежкия товар.


"Родителите ми казват, че много съм израснала за тези два месеца, била съм станала по-мъдра, но аз не забелязвам разлика - същата съм си", добавя гимнастичката, която не си е правила някакви планове за лятото преди да дойде изненадващото й включване в отбора за Рио.

"Плановете ми отново бяха свързани с гимнастиката. Планирах да се явя на тестовете за новия ансамбъл, които бяха през това време. Никога не си правя планове за ваканции, защото при нас нещата понякога са непредсказуеми", допълва 20-годишната гимнастичка, която е дъщеря на олимпийския ни медалист в кану-каяка Милко Казанов.
Тя отсега знае, че остава в гимнастиката до края на олимпийски цикъл, след което планира да създаде семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови