Катрин Тасева спечели правото да ни представя на Гран при

OFFNews 10 март 2017 в 09:46 2952 0

Националната ни състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева ще представя България в надпреварата за Гран при на Киев през следващата седмица.

Турнирът в Украйна е последната проверка за гимнастичките преди предстоящите три турнира за Световната купа, един от който щесе проведе в София. Тасева спечели контролното състезание на стадион "Раковски" вчера, в което участие взеха и петте момичета от основния състав на националния ни отбор при жените.

Състезателките демонстрираха напредък, но и доста колебания. Неубедително се представи Невяна Владинова, която както на Гран При в Москва, допусна грешки на първите си три изигравания - на обръч, топка и бухалки.

Катрин Тасева игра много стабилно на обръч и бухалки, на лента направи изпускане, но като цяло заслужено спечели контролното.

"Очаквах повече от момичетата, в тренировките се справят много по-добре, но явно напрежението от предстоящите състезания оказва влияние. Не съм притеснена, защото в тренировките момичетата са много по-стабилни. Те трябва да придобият самочувствие с повече изяви и контролни състезания", каза главният мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова.

В петък в малката зала на "Арена Армеец" националките ще играят на квалификациите за държавно първенство "Елит". Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова ще участват демонстративно, като феновете на нашите момичета ще имат удоволствието за първи път да видят новите им композиции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови