Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ина Ананиева си тръгна от гимнастиката

OFFNEWS 16 декември 2016 в 19:21 16632 0

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева обяви оттеглянето си от поста. Като мотив тя посочи здравословен проблем, който й пречи да продължи работата под стрес и напрежение.

Новината за оттеглянето на Ананиева беше съобщена от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след края на първото заседание на новоизбрания УС на централата.

"Моето състояние не е от вчера, а от година и половина. Мислех си, че след олимпиадата и след като си почина нещата ще отшумят, но не стана. Лекарите са категорични, че на този етап аз не мога да продължавам да работя под стрес и напрежение.

За да стигна до това решение ми беше много тежко. Аз съм много отговорен човек и не съм от хората, които искам да подведа – състезатели, ръководство други", коментира Ананиева пред БНР. По нейно предложение УС гласува единодушно за главен треньор досегашния й помощник Весела Димитрова с помощник треньор Михаела Маевска

Треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Ефросина Ангелова също е взела решение да напусне. На нейното място беше утвърдена Бранимира Маркова.

Тя посочи за свой помощник Силвия Стойнева, а в екипа й влизат личните треньори на основен състав индивидуално жени: Белла Маркова, Марияна Памукова, Николай Боев. УС одобри предложената от Бранимира Маркова четиригодишна концепция за работата на националния отбор през олимпийски цикъл 2017-2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews